Vedon taistelu tiivistyy – pudotuspelit alkavat

Anni Kujalalta odotetaan onnistumisia puolivälierissä
Anni Kujalalta odotetaan onnistumisia puolivälierissä
Anni Kujalalta odotetaan onnistumisia puolivälierissä
Anni Kujalalta odotetaan onnistumisia puolivälierissä

Viime kaudella sensaatiomaisesti naisten Korisliigan pronssille rymistellyt Vimpelin Veto aloittaa tulevana lauantaina pudotuspelit Kotkan Peli-Karhuja vastaan. Jatkopaikka irtoaa kolmella voitolla. Vimpelissä pelataan varmuudella maanantaina 25.maaliskuuta. Runkosarjassa Peli-Karhut vei kaksikon kohtaamiset 2-1. Vedon lähtökohdat eivät ole parhaat mahdolliset, sillä alla on viisi peräkkäistä tappiota. Niihin yksi syy on ollut Sam Breenin poissaolo. Päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala elättelee toiveita saada nilkkavammasta kärsinyt Breen takaisin kentälle lauantaina.

– Toivottavasti toipuminen etenee niin, että hän kykenee pelaamaan. Varmaa se ei vielä kuitenkaan ole. Jokatapauksessa on selvää, että meillä on täydet mahdollisuudet edetä välieriin.

Kujala vaatii suojateiltaan tasonnostoa pudotuspeleihin.

– Meidän on yksinkertaisesti kyettävä pelaamaan paremmin kuin olemme viimeisissä peleissä tehneet. Puolustuspäässä on oltava keskittyneesti kovempia ja hyökkäyspäähän täytyy löytyä lisää voimaa.

– Kotkan materiaali ei ole kovin laaja, meidän on kyettävä pitämään yllä kovaa tempoa, sillä meillä on hieman laajempi materiaali. Pelisarjan edetessä tullaan myös varmasti puolin ja toisin näkemään taktiikkamuutoksia. Myös palautuminen on erittäin tärkeää, sillä joka toinen päivä pelataan.

Mainos

Joukkueen avainpelaajiin kuuluva Silja Viita painottaa myös tasonnoston tärkeyttä.

– Parannettavaa on erityisesti puolustuksessa, meidän on oltava alusta saakka aggressiivisempia. Vastaava on tapahduttava myös hyökkäyspäässä, vastustajan antama paine ja kovaa pelaaminen ei saa tulla minkäänlaisena yllätyksenä kummassakaan päässä kenttää.

Viita toivoo myös vahvaa kannustusta katsomoon.

– Sitä tarvitaan, yleisön tuella on iso merkitys.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.