Ruokamarssi tuo traktoreita toreille eri puolilla Suomea

”Ruokamarssi 2024”-tapahtumilla kiinnitetään huomiota ruokaketjun tulonjakoon – ruokakauppa on kriisien keskellä tehnyt ennätystuloksia, mutta ketjun alkupäässä sekä ruokateollisuus että maatilat ovat vaikeuksissa.
”Ruokamarssi 2024”-tapahtumilla kiinnitetään huomiota ruokaketjun tulonjakoon – ruokakauppa on kriisien keskellä tehnyt ennätystuloksia, mutta ketjun alkupäässä sekä ruokateollisuus että maatilat ovat vaikeuksissa. Kuva: MTK.
”Ruokamarssi 2024”-tapahtumilla kiinnitetään huomiota ruokaketjun tulonjakoon – ruokakauppa on kriisien keskellä tehnyt ennätystuloksia, mutta ketjun alkupäässä sekä ruokateollisuus että maatilat ovat vaikeuksissa.
”Ruokamarssi 2024”-tapahtumilla kiinnitetään huomiota ruokaketjun tulonjakoon – ruokakauppa on kriisien keskellä tehnyt ennätystuloksia, mutta ketjun alkupäässä sekä ruokateollisuus että maatilat ovat vaikeuksissa. Kuva: MTK.

Maatilojen ahdinko ruokamarkkinoilla näkyy tällä viikolla myös suurelle yleisölle. Itä- ja Keski-Suomen tuottajia kokoontuu perjantaina Kuopion torille. Pohjoisen vastaava tilaisuus nähdään samana päivänä Ylivieskan Rysky-päivillä. Lauantaina tuottajan asemaa ”reiluutetaan” Seinäjoen Ravikeskuksessa Etelä-Pohjanmaalla.

Mainos
 ”Ruokamarssi 2024”-tapahtumilla kiinnitetään huomiota ruokaketjun tulonjakoon – ruokakauppa on kriisien keskellä tehnyt ennätystuloksia, mutta ketjun alkupäässä sekä ruokateollisuus että maatilat ovat vaikeuksissa. Maatilojen osalta ongelmia tuottaa kustannusten jääminen korkealle tasolle sekä tuottajahintojen lasku. Myös korkeat korot rasittavat tällä hetkellä erityisesti investoineita tai juuri tilakaupan tehneitä viljelijöitä. Muistutamme myös maan hallitusta pysymään lupauksissaan, kun se valmistautuu päättämään tulevien vuosien valtion budjetista. Maatalouden tukiin ei ole tehty indeksitarkistuksia koko 2000-luvulla. Vuoden 2002 budjetissa viljelijätukien määräraha oli yhteensä 1,74 miljardia euroa. Tänä vuonna vastaava luku on 1,65 miljardia. Samana aikana valtion budjetin loppusumma on kasvanut 35,2 miljardista eurosta 87,9 miljardiin. Maatalous ei ole pilannut julkista taloutta, eikä viljelijätuista voi enää leikata. Ruokamarssilla tapaamme päättäjiä ja kuluttajia ja kerromme, miten maatiloilla tänä päivänä menee. Traktoreita nähdään toreilla tarpeen mukaan myös myöhemmin keväällä. Lue lisää: https://www.mtk.fi/ruokamarssi
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.