Mika Koskipuistolle yrittäjyys tuo mukanaan maisemakonttorin 

Mika Koskipuisto nauttii yrittäjyyden vapaudesta ja monipuolisuudesta.
Mika Koskipuisto nauttii yrittäjyyden vapaudesta ja monipuolisuudesta.
Mika Koskipuisto nauttii yrittäjyyden vapaudesta ja monipuolisuudesta.
Mika Koskipuisto nauttii yrittäjyyden vapaudesta ja monipuolisuudesta.

JOKIKYLÄLÄINEN Mika Koskipuisto hinaa jäädytyslaitteistoa hitaasti pitkin Evijärven tekojäätä. Sulakelit ovat alkaneet haastaa kaukaloiden ylläpitoa, mutta keskustan koulukeskuksen tekojää on edelleen hyvässä kunnossa. Työtä jäädytyksien ja jäähuollon parissa hänellä vielä siis riittää. 

Evijärven jääkaukaloiden huoltamisesta Koskipuiston luotsaamalla Koskityö Oy:llä on ollut neljän vuoden sopimus kunnan kanssa. Kuluva kevät päättää urakointisopimusjakson. Uuteen tarjouskilpaan lähdöstä hän ei vielä osaa sanoa.  

–En osaa sanoa, siinä on omat haasteet muiden töiden ja aikataulujen kanssa. Pitää katsoa millainen tilanne on syksyllä, kun tarjouksia pyydetään, Koskipuisto toteaa. 

Koskipuiston yritystoiminta kattaa laajan kirjon maaseudulla tarvittavia urakointipalveluita. Talviurakointien jälkeen, edessä odottavat maatilojen urakointityöt.  

–Täällä homman täytyy olla aika moninaista, hankala on saada yhdestä asiasta elantoa, toteaa Koskipuisto.   

Koskityö Oy:n toimialueisiin kuuluu muun muassa Evijärven kunnan alueella kiinteistönhoitoa sekä tiestön talvikunnossapitoa. Muina aikoina aikaa kuluu korjaamotöiden puolella.  

–Traktoriremonttia tehdään pääasiassa ja sitten hitsaushommaa on myös jonkun verran, kertoo Koskipuisto.  

Työn monipuolisuus ja omanlaisensa vapaus ovat olleet hänelle tärkeä osa yrittäjänä viihtymistä.  

–Työarki koostuu siitä, että aina joku sektori pyörii. Kyllä sitä jo odottaa, että tämä talviurakointi loppuu ja kevään työt alkaa, naurahtaa Koskipuisto.  

YRITTÄMISTÄ kohti Koskipuisto kokee ajautuneensa jo lapsuudesta lähtien. Maatilatöitä tehtiin naapuritilalla jo nuorena. Työntekoon ohjasi se, että ajanvietettä oli itse keksittävä.  

–Jotenkin sitä on mennyt sen mukana, kun koneet on kiinnostanut. Ja kyllähän tässä on oma vapautensa. Ei tässä sillä lailla mennä minuutilleen, toteaa Koskipuisto. 

Koskipuistolle elannon saaminen maaseudulta on tärkeää. Koska hän on vuosien varrella työskennellyt myös muille eri puolella Suomea, on muutakin työmaailmaa nähty.  

–Olen aikanaan ollut pääkaupunkiseudulla asennustöissä ja maansiirtotöissä, se ei enää kiinnosta millään lailla. Se kaupunkiympäristö on tullut nähtyä, pohtii Koskipuisto.  

Vaikka urakointityöt maaseudulla voivat vaatia laajaa palveluntarjontaa, maaseudun miljöö kannattelee. 

–Täällä se on sellainen maisemakonttori tuo traktori, että sinne ei tarvitse toimiston seinään laittaa erikseen tapettia. Kääntää vaan pään toiselle puolelle, Koskipuisto hymyilee.  

LUISTELUKAUKALOIDEN urakointi on Koskipuiston mielestä kuluneiden neljän vuoden aikana onnistunut hyvin. Suunnitelmallisuus sekä säätiloihin oikeanlainen reagointi on tärkeää. Tärkeää on myös hyvien apuvoimien saatavuus sumahetkillä.  

Kunnan yleisiä tiloja hoidettaessa varsinkin, palautteenanto on herkkää.  

–Kyllä tässä valvovien silmien alla on, eikä siinä ole mitään. Silloin kun homma hoidetaan niin kuin pitää, niin ei ole asiaan naputtamista, Koskipuisto toteaa. 

Noora Tupeli 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.