Sinua tarvitaan 

Leena Kataja kirjoittaa uskoontulostaan Viikon sanassa.
Leena Kataja.
Leena Kataja kirjoittaa uskoontulostaan Viikon sanassa.
Leena Kataja.

IHMINEN ei voi elää täyttä elämää erossa Jumalasta, Luojastaan. Muovatessaan ihmisen maan tomusta Jumalan sydämen ajatus oli olla yhteistyössä ja läheisessä suhteessa ihmisen kanssa. Ihminen tulisi olemaan Hänen edustajansa maan päällä. Huolehtisi maailmasta, jonka Hän on luonut. Ensimmäinen ihminen keskusteli Jumalan kanssa ja oli Häneen läheisessä yhteydessä kasvotusten. Syntiinlankeemuksessa tämä läheinen suhde rikkoutui. 

Me elämme nyt tätä rikkoutuneen suhteen aikaa. Vuosituhansien kuluessa ihmiskunta on ajautunut yhä kauemmaksi Jumalasta. Me näemme ympärillämme tämän etääntymisen seuraamuksia. 

Moni kieltää Raamatun meille ilmoittaman totuuden, yrittämällä rakentaa täydellistä elämää omassa viisaudessaan, oman mielensä mukaiseksi. Se ei koskaan onnistu. Elämänkirjan käsikirjoittaja tietää miten lopussa tapahtuu, jos ei Raamatun sanomaa seurata. 

Rukousta tarvitaan

Voidaksemme tietää mikä Jumalan tahto on, meidän tulee rukoilla. Jumala tarvitsee rukouksiamme voidakseen siunata meitä ja maailmaa. Saatat kysyä: Jos Hän tietää kaiken, miksi tulee rukoilla? Siksi, että hän haluaa olla meidän työtoverimme ja että me tuntisimme Hänen tahtonsa. Ilman tätä rukousyhteyttä ihminen ei voi toimia niin, että Jumalan tahto tapahtuu. 

Mainos

Jumala tiesi, että syntiinlankeemus tapahtuu. Hänellä oli valmiina suunnitelma ihmiskunnan pelastamiseksi. Sekin löytyy Raamatusta. ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. ” (Joh 3:16,17) 

Jeesus Jumalan Poika opetti opetuslapsiaan rukoilemaan: ”Pyhitetty olkoon sinun nimesi, tulkoon Sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi maan päällä niin kuin taivaissa.” Näemmekö me Jumalan tahdon tapahtuvan maanpäällä? Ilmeisesti olemme unohtaneet, tai emme edes välitä tietää tapahtuuko niin. Emmekö tiedä, että Jumala on rajoittanut tietyn osan toiminnastaan odottamaan ihmisten rukouksia. 

Hän odottaa ja rohkaisee ihmisiä haluamaan ja rukoilemaan, että Hänen tahtonsa tapahtuisi. Hän on rauhan Jumala, joka ei tee mitään pakottamalla ihmisiä toteuttamaan tahtoaan. Jumala on säätänyt niin, ja Hän odottaa etsiäkseen ihmisiä, esirukoilijoita, jotka eri tilanteissa pyytäisivät ‘tapahtukoon Sinun tahtosi maan päällä’.” Se merkitsee nöyrtymistä Hänen edessään. Sen tunnustamista, että Jumala, me emme selviydy ilman sinun apuasi. Suomi tarvitsee tällaisia esirukoilijoita. Voisitko sinä olla yksi heistä? 

Leena Kataja 

Aiempia viikon sana -tekstejä täällä, joko luit nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.