Me menemme nyt Jerusalemiin 

Mikko Elenius.
Mikko Elenius.

LASKIAISENA seurakunta muistaa Jeesuksen lähtöä Jerusalemiin. ”Me menemme nyt Jerusalemiin”, sanoi Jeesus opetuslapsilleen. Hän kertoi mitä Hänelle tulee tapahtumaan Jerusalemissa. Laskiaisena laskeudutaan paastonaikaan. Paastonaika ennen pääsiäistä, 40 arkipäivää, on valmistautumisaikaa merkittävään päivään ja juhlaan. Esikuvina paastosta käyvät esimerkiksi Jeesuksen paasto autiomaassa, Mooseksen paasto vuorella, Elian paasto, Niniven kaupungin asukkaiden viettämä katumusaika ja muut katumusajat, joita on ajan kuluessa vietetty. Kaikille paastoille keskeistä ja tärkeää on, miten paasto tukee paastoajaa ja vie Jumala luo. 

Paastonajan kristillisenä tavoitteena on katua omia syntejä ja pohdiskella, mikä estää itseä täyttämästä Jumalan tahtoa. Itsensä tutkiminen saa aikaan hyvää. Jumalan rakastama ihminen, Jumalan rakkautta tunteva ihminen on avoin Jumalalle. Jumalan avulla ihminen näkee niin omat kuin toisten hyvät puolet, samoin hän näkee omat ja toisten laiminlyönnit. Jumalan tahto on, että Hänen rakkautensa näkyy aina ihmisten keskellä. Usko Kristukseen luo pyyteetöntä lähimmäisenrakkautta. Lähimmäisenrakkauden esikuva on Jeesuksen pyyteetön elämä ihmisten puolesta. Jos mikä estää ajallista elämää olemasta parempi, on syntiinlankeemuksen aikaansaama ihmisen perinpohjainen itsekkyys, jolle Jumala ainoana on pystynyt tekemään jotakin. Siksi Jeesus lähti Jerusalemiin ja Hän otti sinne mukaansa opetuslapsiaan ja muita Hänen mukanaan olleita. 

Vs. kappalainen Mikko Elenius 

Alajärven seurakunta (Vimpelin alue) 

Lisää Viikon sana -tekstejä täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.