Kenelle elät, sille kuolet 

Viikon Sana on Järviseudun Sanomien viikottainen hartauskirjoitus, joka julkaistaan printissä sekä sunnuntaisin kotisivulla. Arkistokuva.
Viikon Sana on Järviseudun Sanomien viikottainen hartauskirjoitus, joka julkaistaan printissä sekä sunnuntaisin kotisivulla. Arkistokuva.

KERRAN joku kirjoitti yleisönosastolle jutun ja heitti kysymyksen: ”Mitä hyötyä uskosta on? ”Hänen mielestään siitä ei ole mitään hyötyä. Sitä kannattasi jokaisen miettiä, ihan itse ja vakavasti. Onko siitä hyötyä vai onko siitä haittaa? 

Jumala on antanut ihmisille ohjeeksi oman Sanansa. Sana on kuin liikennesäännöt, joitten mukaan Hän toivoo meidän elävän. Siellä esimerkiksi käsketään meitä rakastamaan Herraa Jumalaa yli kaiken, kaikesta sydämestä ja kaikesta sielusta, kaikella voimalla. Ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.  

Hän antoi ihmisille kymmenen käskyä ja jos näitä ohjeita pyrkii noudattamaan, jokainen ajatteleva voi päätellä, että onko siitä hyötyä eli haittaa? 

Jumala ei koskaan neuvo ihmistä vääryyteen. Jos elät Herralle, et koskaan löydä itseäsi mistään pahanteosta, ainakaan tahallisesta. Tosin vajavaista ihmisten elämä täällä on, vai oletko kenties sinä onnistunut sataprosenttisesti? Minä en ainakaan ole. Mutta kun pysyy nöyränä, saa tunnustaa virheet, nousta ja jatkaa matkaa. 

Niin tuhlaajapoikakin teki, tuo surullinen kuuluisuus, josta olemme kuulleet. Mutta siinä hän teki kannattavan teon, että tuli kotiin. Näin kannattaa jokaisen ihmisen tehdä suhteessa Jumalaan. Sillä emme ole Jumalan edessä tätä poikaressukkaa parempia. Kaikki ovat tehneet syntiä, pitäisi olla nöyrä tässä asiassa. 

Muuten, vajavainen tuhlaajapoika oli sittenkin, kun palasi kotiin. Isä antoi kaikki anteeksi ja poika alkoi uuden elämän. Puhtaalta pöydältä, nöyrempänä kuin ennen.  

Kaikilla ihmisillä on nämä samat mahdollisuudet. Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Jeesuksessa Kristuksessa. Jos näin ei asian laita olisi, niin milläpä maksaisi ihminen syntivelkojaan Kaikkivaltiaan Jumalan edessä. Paavali neuvoo: ”Jos elämme, elämme Herralle. Jos kuolemme, kuolemme Herralle. Elämmepä siis tai kuolemme, me olemme Herran omat.” (Room.14:8)  

Jos näin olemme tehneet voimme turvallisin mielin matkan päättää siinä tietoisuudessa, että minä kuolen Herralle.  Tässä ajassa ei näe kaikkea, mitä hyötyä uskosta on. ”Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. ” (2 Kor.5:20) 

T.P.

Joko luit nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.