Niin kuin kävi Nooan päivinä 

Heino Tervanen.
Heino Tervanen.

VIIME VUOSINA on paljon puhuttu sukupuolineutraalista laista. Voimaan tullut translaki sallii pelkällä ilmoitusmenettelyllä väestötietoihin merkinnän jättämisen, että haluaa vaihtaa muun sukupuolen edustajaksi. SETA on vaatinut lakiin vahvistettavaksi kolmannen sukupuolen kirjaamista. No nyt on kyllä ihan pakko kysyä mikä ihmeen kolmas sukupuoli, eihän sellaista voi edes olla olemassakaan? Ihminen voi vaan vaihtaa näiden välillä, edustaa miestä tai naista, tähän juuri translaki oikeuttaa. Eduskuntavaalien alla 2019 SDP:n, Vihreiden, Vasemmistoliiton ja RKP:n puheenjohtajat olivat myös sitä mieltä, että kolmas sukupuoli on vahvistettava lailla. Koska Raamattu ei tällaistä menettelyä tunne, ei siihen voi myöskään Raamatulla ottaa kantaa. 

Se, mitä Raamattu sanoo sukupuolista, niin niitä on vain kaksi (1. Moos 5): ”Hän loi heidät mieheksi ja naiseksi.” Vieläpä niin, että niitä ei tehty yhtä aikaa vaan ihminen Aadam luotiin ensin ja myöhemmin Eeva. Elämän piti olla hyvää ja helppoakin, mutta toisin kävi. Tapahtui maailman ensimmäinen karkotus ja niitä tapahtuu edelleen. Syynä oli kapinointi Jumalan tahtoa vastaan. Syntiinlankeemuksen jälkeen tapahtui myös suuri muutos. Ihmisen ikä oli määrittelemätön, mutta nyt (1. Moos 6:3) Herra sanoi ”Minun henkeni ei vallitse ihmisessä ikuisesti, koska hän on vaan lihaa. Olkoon siis hänen aikansa maan päällä satakaksikymmentä vuotta.” Psalmi 90 sanoo vieläkin tarkemmin: ”Meidän elinpäivämme ovat seitsemänkymmentä vuotta ja jos voimme kestää niin kahdeksankymmentä vuotta ja parhaimmillaankin ovat vaivaa ja turhuutta.” (1. Moos: 3) 

Kun Herra puhuu, minun henkeni ei vallitse ihmisessä ikuisesti, se tarkoittaa myös sitä miten olet elänyt tämän hengen varassa, jonka Jumala sinun sieraimiisi puhalsi. Tästä on tehtävä tili. Ei auta yhtään mitään, vaikka vaihtaisit paperilla sukupuoltasi joka päivä, se mikä nyt ratkaisee on, joudutko luovuttamaan henkesi synnin ja kuoleman lain täyttäneenä. Paavali itse näki tämän synnin ja kuolemanlain niin ankarana, että itse halusi tulla kirotuksi omien lihallisten veljiensä vuoksi. ”Jeesus on kuollut sinun puolestasi ja täyttänyt tämän synnin ja kuoleman lain (Room. 8;1.) Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Elämän hengen laki on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. Tästä jos jostakin kannattaa huolestua, missä vietät iäisyytesi, jonka hän on pannut meihin asumaan, niin miehiin kuin naisiin (Saar. 3.) 

Heino Tervanen 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.