Poikkeuksellinen seutukunta 

Järviseudun tuotanto-osaaminen on maailman huippua. Meillä pystytään tuottamaan käytännössä mitä vain, jos kyseessä on metalliin tai puuhun liittyviä tuotteita, sanoo Sam Leijonanmieli.
Järviseudun tuotanto-osaaminen on maailman huippua. Meillä pystytään tuottamaan käytännössä mitä vain, jos kyseessä on metalliin tai puuhun liittyviä tuotteita, sanoo Sam Leijonanmieli.

VIERAILIMME Järviseudun kuntajohtajien kanssa Tarttossa, jossa järjestettiin startup -festivaalit. Tapasimme Tartton apulaispormestari Jarno Laerin, joka välitti kiitokset Vimpeliin heti alkuun, hän oli nimittäin ostanut 25 vuotta sitten Rannilan katon. Hän kertoi, että naapurit ovat korjanneet ja vaihtaneet kattojaan, kiitos vimpeläisen laadun, Jarno ei.  

Järviseudun tuotanto-osaaminen on maailman huippua. Meillä pystytään tuottamaan käytännössä mitä vain, jos kyseessä on metalliin tai puuhun liittyviä tuotteita. Kiertelin Tartton startup -festivaaleilla ja silmiini osui monia prototyyppejä, joita voidaan valmistaa Järviseudulla. Kysyin monelta, joilla oli patentti ja prototyyppi, että missä he aikovat tehdä tuotantonsa. Moni totesi, että ei ole vielä varma.  

Järviseudun laadukas tuotanto-osaaminen on hyödyntämättä koko potentiaalinsa puolesta. Meidän tulee kuntien, yrittäjien ja JPYP:n kanssa ryhtyä pohtimaan, miten saamme kaikki parhaat patentit ja startupit siirrettyä alueellemme. Alueemme osaaminen on ainutlaatuista ja se luo alustan tulevaisuuden teolliselle kasvulle.   

Alueemme yhteistyö kuntien välillä on poikkeuksellista, sitä jopa kadehditaan ympäri Suomea. Tulemme lisäämään yhteistyötä elinkeinoelämän, Geoparkin ja monen muun asian osalta, ja ennen kaikkea vedämme samasta köydestä samaan suuntaan. 

Sam Leijonanmieli 

Vimpelin kunnanjohtaja 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.