Veto kaatoi Peli-Karhut

Vedon Sam Breen oli joukkueen avainpelaajia voitokkaassa Peli-Karhut ottelussa. Kuva: Joni-Petteri Hiirikoski

Veto- Peli-Karhut (91–80)

Vimpelin Veto otti kolmannen peräkkäisen voiton Naisten Korisliigan ottelussa, kun hallitseva suomenmestari Kotkan Peli-Karhut taipui Vimpelissä 91–80 (25–16,26–21,19–28,21–15).

Kotijoukkue määräsi ottelun alkutahdit ja vauhdikas hyökkäyspeli siivitti Vedon 51–37 taukojohtoon. Puoliajan jälkeen ottelu eteni Vedon komennossa, kunnes avainpelaajien virhetilit alkoivat täyttyä ja Peli-Karhut nousi vahvan kolmannen jakson ansiosta tilanteeseen 70–65. Veto piti johtonsa viimeisellä jaksolla vieraiden takaa-ajosta huolimatta ja runsaslukuinen kotiyleisö pääsi todistamaan hienoa voittoa Peli-Karhuista. Molemmat joukkueet heittivät hyvillä prosenteilla Vedon voittaessa levypallot 46–37.

Vimpeli onnistui hyökkäyspäässä laajalla rintamalla. Sam Breen upotti 25 pistettä, Peanut Tuitele 16, Anni Kujala 13 ja Jah Che Whitfield 12 ja Karoliina Rytkönen 11 pistettä. Kentän kovimman pistemäärän keräsi Peli-Karhujen Randi Brown, joka pussitti peräti 36 pistettä ja Donica Cosby säesti 21 pisteellä.

-Ottelu eteni pelisuunnitelman mukaan aina kolmannelle jaksolla saakka, jonka lopussa puolustuspeli hieman herpaantui ja Peli-Karhut nousi peliin mukaan. Jännäksi meni lopussa mutta onneksi saimme pidettyä Kotkan 15 pisteessä viimeisellä jaksolla, mikä riitti voittoon, Vedon valmentaja Jukka-Pekka Kujala kertasi pelitapahtumia.

Veto: Whitfield 12/6, Isoranta 2/0, Rytkönen 11/3, A. Kujala 13/3, Toomingas 4/3, Viita 8/2, Tuitele 16/7, Breen 25/15/7 syöttöä.