Evijärvi korottaa kylien kehittämisrahan määrää

KUNTA avustaa toimintansa lopettaneen Väinö Tuomaalan museosäätiön tilanteen selvittämisessä ja mahdollisessa säätiön purkamisessa.
KUNTA avustaa toimintansa lopettaneen Väinö Tuomaalan museosäätiön tilanteen selvittämisessä ja mahdollisessa säätiön purkamisessa. Kuvituskuva Väinöntalolta.

EVIJÄRVEN kunnanhallituksen kokouksessa 13. helmikuuta vahvistettiin kylien kehittämisrahan hakuajat ja kriteerit vuodelle 2024. Hankkeiden tukisummia korotettiin. Kevään haku on avoinna 15.2.–18.3. ja syksyn 19.8–9.9.2024.

Aiempien vuosien mukaisesti kylien kehittämisrahahankkeet on jaettu kolmeen kokoluokkaan: pieniin, keskisuuriin ja suuriin hankkeisiin. Pienien hankkeiden tuki on korkeintaan 100 prosenttia ja keskisuurten hankkeiden tuki enintään puolet hankkeen kokonaiskustannuksista. Suurten hankkeiden (yli 10 000 euroa) mahdollisesta tuesta ja määrärahasta päätetään erikseen. Varattu määräraha on kohdennettu ensisijaisesti pieniin ja keskisuuriin hankkeisiin.

Jakoperusteita päätettiin muuttaa tukisummien osalta niin, että pienten hankkeiden tuki on nyt 1 200 euroa (aiemmin 1 000), keskisuurten 1 200–12 000 euroa (aiemmin 1 000–10 000) sekä suurten hankkeiden yli 12 000 euroa (aiemmin yli 10 000). Lisäksi tukisummiin voi sisällyttää alv:n (aiemmin tuki maksettiin arvonlisäverottomasta summasta).

Kyliä ja kylien toimijoita kannustetaan hakemaan hankerahoitusta pitkäjänteiseen kehittämiseen, jolloin kunnan kehittämisraha voi toimia kuntarahoitusosuutena suurempaan hankkeeseen.

KUNTA avustaa toimintansa lopettaneen Väinö Tuomaalan museosäätiön tilanteen selvittämisessä ja mahdollisessa säätiön purkamisessa. Evijärvellä on toiminut vuodesta 1961 Väinö Tuomaalan Museosäätiö sr., jonka alkuperäisenä tarkoituksena on ollut muun muassa Järviseudun Museon eli Väinöntalon hoitaminen ja kehittäminen. Museosäätiöllä ei ole vuosiin ollut lainkaan aktiivista toimintaa ja säätiöllä ei ole toimivaa hallitusta. Säätiöllä on kuitenkin vuosittaisia juoksevia kuluja, jotka lakkaavat vasta kun säätiö on virallisesti lakkautettu ja poistettu säätiöreksiteristä.

Museo on ollut Evijärven kunnan omistuksessa vuodesta 1989. Kunta ylläpitää ja hoitaa Järviseudun museon toimintaa. Kunnankin intressinä on tilanteen selkiyttämiseksi selvittää säätiön tilanne ja tarvittaessa purkaa säätiö hakea sen poistoa säätiörekisteristä. Museosäätiön poistaminen säätiörekisteristä ei millään tavoin vaikuta museon nykyiseen toimintaan.

EVIJÄRVEN 4H-yhdistykselle myönnettiin 18 000 euron toiminta-avustus.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.