Paulin paukahroksista kerätään julkaisu – Löytyykö sinulta muistoja tai tarinoita? 

Pauli Koskipuisto soittelemassa kotipihallaan 2013. Kuva Ilmari Sulkakoski.
Pauli Koskipuisto soittelemassa kotipihallaan 2013. Kuva Ilmari Sulkakoski.

EVIJÄRVELÄINEN Pauli Koskipuisto (1930–2017) oli tunnettu pelimannitaituri, mutta myös tarinankertoja vailla vertaa. Paulin kerrotaankin viihdyttäneen kansaa niin musiikillaan kuin sutkautuksillaan, joita löytyi aina tilanteeseen kuin tilanteeseen. 

Pauli Koskipuisto syntyi vuonna 1930 joko maaliskuussa, tai sitten huhtikuussa – oma tarinansa sekin. Naapurissa leivottiin tuolloin, mutta oliko kellään enää huhtikuussa jauhoja? 

Paulin jälkeläiset ovat ryhtyneet hahmottelemaan elämäntarinaa julkaisuksi yhteistyössä Evijärvi-Seuran kanssa. Evijärvi-seuralta löytyy tietoa muun muassa Kansanmusiikkiliiton kultaisen ansiomerkin hakuvaiheista, Evijärven kunnan arkistosta löytyi vanha valokuva Paulista ja hänen vaimostaan Liisasta.  

Lisää tarinoita etsitään tarinailloissa, joista ensimmäinen järjestetään Uittomieskämpällä 5. maaliskuuta 2024 kello 18. Julkaisun tekemiseen ja kulttuuriperinnön tallentamiseen on haettu apurahaa Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahastosta Evijärvi-seuran nimissä.  

Voit jakaa omat muistosi Paulista tarinailloissa, tai lähettää ne sähköpostitse osoitteeseen paulinjutut(at)gmail.com. Mikäli haluat lähettää muistoja, lehtileikkeitä tai kuvia postitse, voit lähettää ne osoitteeseen: Evijärvi-Seura Ry “Paulinjutut”, Jokitie 18, 62500 Evijärvi. 

Voit myös ottaa yhteyttä ja pyytää luoksesi tekemään haastattelua! 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.