Vimpelin hankintainfossa käytiin läpi tulevia investointeja  

Vimpelin kunnan tekninen johtaja Jarno Pulkkinen kertoo, että vuonna 2024 kunnan suurimmat hankinnat ovat uusi kirjasto ja nuorisotila.
Vimpelin kunnan tekninen johtaja Jarno Pulkkinen kertoo, että vuonna 2024 kunnan suurimmat hankinnat ovat uusi kirjasto ja nuorisotila.
Vimpelin kunnan tekninen johtaja Jarno Pulkkinen kertoo, että vuonna 2024 kunnan suurimmat hankinnat ovat uusi kirjasto ja nuorisotila.
Vimpelin kunnan tekninen johtaja Jarno Pulkkinen kertoo, että vuonna 2024 kunnan suurimmat hankinnat ovat uusi kirjasto ja nuorisotila.

KUNTALAISTEN olohuoneella 7. helmikuuta järjestetyssä hankintainfossa muistutettiin, että Vimpelin kunnan tahtotilana on käyttää mahdollisimman paljon paikallisia palveluja. Aiempina vuosina kunta on saanut palautetta siitä, että tulevista investoinneista ei ole informoitu riittävästi yrittäjiä. Nyt tiedottamista on pyritty lisäämään päivittämällä kunnan sivuille ajankohtaista tietoa ja järjestämällä kaikille avoimia hankintainfoja yhteistyössä JPYP:n ja Vimpelin Yrittäjien kanssa. Kaikista investoinneista löytyy ajankohtaista tietoa Vimpelin kunnan kotisivuilta kohdasta: Asuminen ja ympäristö, tulevat investoinnit.  

–Alle 60 000 euron hankinnoista kunta ottaa itse yhteyttä kolmesta kuuteen paikalliseen toimijaan kysymällä tarjousta, sen yli menevät hankinnat kilpailutetaan Hilmassa, kertoo kunnan tekninen johtaja Jarno Pulkkinen. 

Vuonna 2024 Vimpelin kunta investoi yhteensä noin kolmen miljoonan euron edestä, joista suurimmat hankinnat ovat uusi kirjasto ja nuorisotila. Vesi-, viemäri- ja tieinvestointeihin kuuluu muun muassa hulevesiverkoston uusiminen ja tekeminen asemakaava-alueella, varavesijärjestelmän suunnitteleminen ja toteutus osittain kuluvana vuonna, kaavateiden kunnostusta ja ylläpitoa sekä teiden rakentamista ja tievalaistuksen uusimista.  

–S-marketin takana kulkeva Pöntisentie on yksi mahdollinen korjauskohde, mutta ELY-keskuksen hallinnoimille teille, kuten Rantakyläntie, kunta ei valitettavasti voi mitään, sanoo Pulkkinen. 

Materiaalihankintoja on tulossa muun muassa ruohonleikkureiden, puistokalusteiden sekä kylmäkalusteiden osalta. Kiinteistöjen osalta isompia peruskorjauksia on tulossa kunnanvirastoon ja Järviseudun Sairaalaan. 

–Järviseudun Sairaalasta kunnostetaan yksi kerros, johon tehdään yksiöitä palvelemaan esimerkiksi opiskelijoita. Työt olisi tarkoitus aloittaa syksyllä.  

Hybridikeskuksen kohtalo kiinnosti kuulijoita, mutta sen suhteen ei ollut vielä paljoa tietoa jaettavana. 

–Puolen vuoden sisään saamme hinta-arvion ja sen jälkeen selviää, aloitetaanko hybridikeskuksen rakentaminen vai korjataanko yhteiskoulua, kertoo Pulkkinen. 

Valtionosuuden leikkaukset tuovat haasteita kuntien talouksiin

KUNTIEN talouteen tulee kohdistumaan paineita tulevina vuosina, sitä silmällä pitäen on tehty Vimpelissäkin töitä jo pitkään. 

–Talouden osalta kunnan tase alkaa olla kunnossa, takana taitaa olla jo viides plussa vuosi putkeen. Sen eteen on tehty valtavasti töitä kunnan, valtuutettujen ja koko kylän voimin. Moni asia olisi jäänyt kehittämättä ilman aktiivisia kuntalaisia, järjestöjä ja yrittäjiä, kiittelee kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli. 

–Puskuria tarvitaan, kun valtio kiristää entisestään kuntien taloutta muun muassa valtionosuuksien leikkausten muodossa, joita kohdennetaan enemmän tai vähemmän hyvinvointialueiden selviytymistaisteluun. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.