Hanna Kangastuvan tie yhteisölliseen työtilaan kävi leikkikentän kautta: Väitöskirja etenee Hubi25:n tiloissa

Järvimaisema oli yksi kannustin liittyä Hubi25-yhteisöön, kertoo väitöskirjatutkija Hanna Kangastupa.
Järvimaisema oli yksi kannustin liittyä Hubi25-yhteisöön, kertoo väitöskirjatutkija Hanna Kangastupa.

AHKERA näppäimistön näpytys kuuluu Hubi25n tiloista, kun alajärveläinen väitöskirjatutkija Hanna Kangastupa, yksi Hub25:n vakiokäyttäjistä, keskittyy kirjoittamiseen. Parhaillaan hän työstää osatutkimusta gerontologian alan artikkeliväitöskirjaansa sekä valmistautuu ensimmäisten tulosten esittämiseen valtakunnallisilla sosiaalityön tutkimuksen päivillä helmikuussa. Tavoitteena on tutkinto Tampereen yliopiston terveystieteiden tohtoriohjelmassa.

Hanna aloitti väitöskirjatyöskentelyn vuonna 2022. Hän tutkii avun hakemisen ja vastaanottamisen kertomuksia yli 70-vuotiailta keräämänsä haastatteluaineiston avulla. Viime keväänä Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahaston Viljo Syreniuksen rahastosta saatu apuraha on mahdollistanut kokopäiväisen tutkimuksen tekemisen. Tätä ennen kuusihenkisen perheen äiti työskenteli osapäiväisemmin kotonaan.

–Tämänhetkisessä elämäntilanteessa Hubi25 on sekä mahdollisuus että valinta, Hanna tiivistää.

Valintaa eivät ratkaise vain kodin houkuttelevien velvollisuuksien välttäminen, vaan myös yhteisöllisen etätyötilan vetovoimat. Hannalle on tärkeää se, että työskentelyyn voi keskittyä tehokkaasti virittävässä ilmapiirissä. Muiden työskentelijöiden läsnäolo parantaa keskittymistä. Äänimaisema on oikea: ei liikaa ääntä eikä äänettömyyttä. Hubi25-tiloista järjestyy helposti työpisteitä myös yksityisempään työskentelyyn. Tärkeimmän Hubi25-tiloihin motivoivan asian Hanna muotoilee seuraavasti:

–Voi tulla erilliseen tilaan ja työskennellä siellä tehokkaasti ja sitten kun palaa kotiin, voi hyvällä omallatunnolla keskittyä muuhun elämään, kertoo Hanna.

Yhteisöllinen työtila lisää kaupungin elinvoimaisuutta

VOIDAAN todeta, että Hannan tie Hubi25:n tiloihin kulki leikkikentän kautta.

–Ikkunoista kurkkimisesta se lähti, toteaa Hanna Kangastupa. –Olin pienimpien lasten kanssa läheisen koulurakennuksen leikkikentällä. Poistuimme takaportista ja kuljimme rantaa pitkin Hubi25:n tilat paljastavan leveän lasin taakse. Olin tietoinen alueella jo aikaisemmin toimineesta tutkijahotellista ja huomioin myös 2023 keväälle ajoittuneen Hubi25:n avautumisen.

–Katselin uteliaisuuttani sisään huomatakseni, että paikalla olikin hubipäivystäjäksi itsensä pian esitellyt työntekijä. Päätin sitten tutustua tiloihin, ja vaikutuksen tehtyään Hubi25-työtilasta tuli vakituinen työpisteeni viime syksystä lähtien.

Hanna on kotoisin Pälkäneen Luopioisista, joka tunnetaan raikkaasta Kukkia-järvestään.  Hubi25:en jokaiselta työpisteeltä avautuva järvimaisema tuntuukin Hannasta kovin kotoisalta. Toimiva, viihtyisä työskentelytila on Hannan arvion mukaan kuntaan elinvoimaisuutta tuova palvelu, jota kannattaa arvostaa.

Marjo Vistiaho

HUBI25 – yhteisöllinen työtila järvimaisemalla

Hubi25 on maksuton yhteisöllinen työtila ja kohtaamispaikka yrittäjille, itsensä työllistäjille, opiskelijoille sekä kaikille asiantuntija- ja etätyötä tekeville. Tilan löydät Jamin Alajärven toimipisteen yhteydestä. Tarjolla on hyvin varusteltuja avokonttorityyppisiä työpisteitä, mutta myös hiljaiseen työskentelyyn löytyy tiloja.

Aiheesta meillä aiemmin julkaistua

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.