Studio25 avaa ovia oppilaitoksen yritysyhteistyölle

Studio25:n kehittänyt Jaakko Joensuu pitää tärkeänä, että opiskelijoille on tarjolla inspiroivia tiloja, joissa pääsee kokeilemaan luovaa tekemistä.
Studio25:n kehittänyt Jaakko Joensuu pitää tärkeänä, että opiskelijoille on tarjolla inspiroivia tiloja, joissa pääsee kokeilemaan luovaa tekemistä.
JPYP:n avoimien ovien tilaisuus 25.10. mahdollistaa tutustumisen myös yhteisölliseen etätyötilaan sekä uuteen studiotilaan Hoiskontie 25:ssa.

JAMIN Alajärven yksikköön Hoiskontielle on rakentunut Studio25, tila, joka mahdollistaa erilaiset kuva-, video- ja vaikkapa pod cast -tuotannot. Studiota esitellään kaikille kiinnostuneille keskiviikkona 25. lokakuuta, jolloin saman katon alla toimiva Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelut juhlii kolmikymppisiään avoimien ovien merkeissä.

–Studiossa on cyclorama eli avaruusseinä, jonka ideana on luoda ääretön tausta kuvaan, sekä erilaisia aiheeseen liittyviä varusteita ja tähän voidaan rakentaa lavasteita tarpeiden mukaan, kertoo studion suunnitellut Jamin opettaja Jaakko Joensuu.

Entiseen kauppiksen kielistudioluokkaan suunniteltiin etätyötilahankkeen yhteydessä tila, joka mahdollistaa niin opiskelijoiden oppimista kuin yritysyhteistyötäkin. Suunnitteluhanke toteutui AKKE-rahaston kautta, mutta investointi on Jamin tekemä.

–Tämä on ensisijaisesti uudenlainen oppimisympäristö, joka täydentää oppilaitoksen tiloja. Innostavat ja kiinnostavat tilat ovat merkittävässä roolissa sille, mitä opiskelijat ohjautuvat tekemään, kokeilemaan ja sitä kautta oppimaan. Luominen on se paras juttu ja nuoret ovat sille avoimia. Tähän mennessä tilaa on käytetty digimarkkinointikurssilla.

Tällä hetkellä JAMIn Alajärven toimipisteen yritysyhteistyötä ovat lähinnä opiskelijoiden projektit, joita tehdään markkinointiviestinnän ja palveluntuotannon kehittämisen kautta tietyillä kursseilla. Muunkinlaisia yhteistyökuvioita ja -ideoita otetaan koululla mielellään vastaan ja niitä toteutetaan, mikäli se nähdään opiskelijoille mielekkäänä.

–Parhaimmillaan yhteistyöt ovat sellaisia, että opiskelijat oppivat tehdessään ja pääsisivät hyödyntämään mielenkiinnon kohteitaan ja toinen osapuoli saisi käyttökelpoista materiaalia.

CYCLORAMASSA on toistaiseksi toteutettu opiskelijatöiden lisäksi Japon äänimainos sekä JPYP:n henkilökuvaukset.

Mainos

–Vielä tilaa ei ole sen kummemmin markkinoitu, mutta aiemmin toteutetun kyselyn perusteella kiinnostusta ja tarvetta olisi. Pikkuhiljaa tässä aletaan tehdä tuotantoja ja täydennetään varustelua, jos jotain puuttuu. Keräämme siis kalustoa, kokemusta ja konsultointia. Keskiviikkona voi tulla katsomaan tilaa ja juttelemaan, kuulostelemme mahdollisten tulevien käyttäjien fiiliksiä ja tarpeita, Joensuu toteaa.

JPYP kutsuu yrittäjiä syntymäpäiväkahveille

JPYP järjestää 30-vuotisjuhlansa kunniaksi Hoiskontie 25:ssa avoimien ovien päivän keskiviikkona 25. lokakuuta kello 9–15. Samalla pääsee tutustumaan myös samoissa tiloissa toimivaan yhteisölliseen etätyötilaan, Hubi25:een.

–Yhtiön henkilökunta on paikalla, tarjoamme pullaa ja kahvia, muistellaan menneitä ja suunnitellaan tulevaa. Juttelemme mielellämme yrittäjiä koskevista asioista, kehittämisestä ja investoinneista, kertoo Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa.

–Muutenkin kuin tuossa tilaisuudessa, meillä on kynnys yrittäjien suuntaan matalalla. On kyse sitten uuden yrityksen perustamisesta tai toiminnan kehittämisestä, olemme yrittäjiä varten. Kaikki keskustelut ovat aina luottamuksellisia.

–Jonkin verran perustetaan yrityksiä ilman, että saamme tietää niistä ennen kuin tieto perustamisesta tulee meille yritysrekisterin kautta. Lähdemme mielellämme mukaan yrittäjän avuksi jo suunnitteluvaiheessa tueksi ja sparraamaan.

–Yritystoiminnassa tulee monenlaisia tilanteita eteen ja voimme olla avuksi kaikenlaisissa käänteissä. Meillä on tarjolla paljon sähköisiä työkaluja kotisivullamme, esimerkiksi Yritystulkki-palvelu on maksutta käytössä., Alanko-Luopa muistuttaa.

Jami juhli aiemmin tänä vuonna

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.