Yhteisö on etätyöntekijälle tärkeä viihtyvyystekijä – HUBI25 on nyt käytössä

HUBI25 valmistui kuin tilauksesta.
HUBI25 valmistui kuin tilauksesta Jukka Vuorion tarpeeseen.
HUBI25 valmistui kuin tilauksesta.
HUBI25 valmistui kuin tilauksesta Jukka Vuorion tarpeeseen.

AJATUS maallemuutosta syntyi Jukka Vuorion perheessä korona-aikana, kun Vuorio teki alajärveläislähtöisen puolisonsa kanssa etätöitä.

–Puolisoni vanha mummola Alajärven Kortekylässä oli jäänyt tyhjilleen, ja olimme siellä viettämässä joulua. Aloimme pohtia, että täällähän voisi olla ihan mukava asua, hän kertoo.

Tuumasta toimeen. Koska pariskunta teki muutenkin etätöitä kotonaan Helsingissä, ei ollut väliä, missä päin Suomea työtä tehtäisiin. Järjestely sopi molempien työnantajille, ja tammikuussa 2022 perhe muutti Alajärvelle. Perheen uuteen kotiin kyhättiin työpiste, mistä käsin töiden teko toki sujui aluksi ihan hyvin.

–Kohtasimme kuitenkin pian käytännön haasteita, joista suurin oli se, että jouduimme joka tapauksessa arkisin kuskaamaan lapset 15 kilometrin päähän päiväkotiin ja takaisin. Tästä kertyi aika paljon edestakaista ajoa ja ylimääräisiä kilometrejä. Pian aloinkin jäädä päiviksi keskustaan tekemään töitä esimerkiksi kirjastoon tai ABC:lle, Seura-lehden vakituisena toimittajana työskentelevä Jukka Vuorio kertoo.

Pidemmän päälle kahvilan pöydässä työskentely ei kuitenkaan tuntunut mukavalta.

–Ehdimme jo toivoa kaupungilta, että eikö tänne saisi etätyötiloja ja sitten kuulimme, että sellaiset oli jo tekeillä. Nyt kun HUBI25-tilat avattiin maaliskuussa, olemme työskennelleet siellä säännöllisesti. Olemme olleet todella tyytyväisiä. Tilat ovat oikein onnistuneet ja suorastaan luksusta verrattuna aiempaan tilanteeseen, Vuorio kehuu.

Yhteisöstä taukoja päiviin

SEN lisäksi, että työnteon fyysiset puitteet ovat nyt kohdillaan, on työtilojen mukana tullut myös mukava työyhteisö. Hoiskontie 25:ssä sijaitsevan etätyötilan käyttäjillä on yhteiset sosiaalitilat JAMIn työntekijöiden kanssa. Jos kahvihuone sattuu olemaan tyhjillään, uskaltaa käydä kurkistamassa myös Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun ja Maakuntakorkeakoulun kahvihuoneeseen toisen käytävän varrella.

–Kyllähän tässä yksi tärkeimmistä pointeista on yhteisöllisyys. On mukava rupatella kahvitauolla muiden kanssa. Täällä olo ei ole tuntunut yhtään ulkopuoliselta, vaan hyvin on päässyt mukaan työyhteisöön. Tauoilla tulee luontevasti puhuttua aivan muita asioita, kuin työasioita, aivan kuten millä tahansa työpaikalla, toteaa Vuorio.

HUBI25:ssä on seitsemän työpistettä, joissa on säädettävä työpöytä, näyttö ja näppäimistö. Vuorio kertoo mielellään tekevänsä töitä seisaaltaan päivän aikana.

–Tilassa on myös tulostin, jota saa vapaasti käyttää. Lisäksi hiljaista tilaa on tarjolla viereisessä kirjastossa, jota voi käyttää vaikkapa Teams-kokouksiin, jos haluaa rauhaa, hän sanoo.

Tilassa on myös muhkea ja mukava sohva, jonka ympärillä on pienempiä pop-up työskentelyyn tarkoitettuja pöytiä läppärille. Miksei sohvallekin voisi heittäytyä rennosti työskentelemään. Ikkunoista avautuu rauhoittava maisema Pirkkalanlahdelle.

Tilojen yhteyteen on valmistumassa myös Studio H25, joka tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi podcastien tekoon, sekä kokousten ja tapahtumien striimaukseen.

Kaikille on tilaa

HUBI25 on tarkoitettu etätyöntekijöille, yrittäjille ja opiskelijoille työskentelyyn sekä kokouksiin. Kuka tahansa tilaa tarvitseva saa tulla työskentelemään HUBIlle.

–Vakiokäyttäjiä on ollut nyt neljästä viiteen henkilöä, mutta tilaa kyllä riittää. Kaikki vakiokäyttäjät eivät välttämättä ole paikalla joka päivä. Tiloihin voi jäädä työskentelemään myös iltaisin näin sovittaessa, kertoo yhteisömanageri Aana Vainio.

Kesälomakausi on alkamassa, joten jos Järviseudun alueella on viettämässä aikaa mökillä, niin HUBI25 tarjoaa mukavat puitteet työskentelyyn ja lomakauden pidentämiseen. Kesälläkin tilat ovat avoinna joka arkipäivä.

–Kesämökillä ei välttämättä ole hyvää työpistettä tai luotettavia tietoliikenneyhteyksiä. Täältä löytyvät molemmat, huomauttaa Marjo Vistiaho SeAmk Maakuntakorkeakoulusta.

Yhteisöllistä etätyötilaa rakennetaan ja kehitetään vuoden 2023 ajan Etelä-Pohjanmaan liiton rahoittaman hankkeen voimin. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Järviseudun koulutuskuntayhtymä, Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy sekä Aisapari ry. Tilan käyttö on ainakin nyt pilottivuonna maksutonta.

– Tilaan voi rohkeasti tulla tekemään töitä, kun vain ilmoittautuu tullessaan. Talossa on paikalla aina joku meistä HUBI25-tiimiläisistä, eli esimerkiksi minä, Eeva Arpala Aisaparilta, Vuokko Kraatari JPYP:stä tai Aana Vainio. Studio H25:sta perustava Jaakko Joensuu JAMIlta päivystää myös toisinaan. Olemme pääsääntöisesti paikalla arkisin 9.00–15.00. Tilan käytöstä muuna aikana voi sopia Aanan kanssa, ja häneen voi muutenkin olla yhteydessä, jos tulee mitä tahansa kysyttävää, kannustaa Marjo Vistiaho.

Tarkoitus on myös muuttaa tilojen kulkua siten, että jatkossa myös viikonloppukäyttö mahdollistuu helpommin.

Rokuleilla avoimet ovet

ALAJÄRVEN Rokulipäivillä 7.–8.7. HUBI25:llä on avoimet ovet  -tapahtuma ja toimintaa. HUBI25 yhteisössä on koko vuoden ajan tulossa säännöllisiä tapahtumia, kuten yhteisiä aamukahveja ja eri teemaisia kävelyretkiä työpäivän jälkeen. Tarkemmat tiedot tulevat HUBI25 verkkosivuille, jotka aukeavat pian. Toistaiseksi ajankohtaisia tiedotteita voi seurata esimerkiksi Instagramista @jaminhubi25 tililtä.  

Lue myös: Yhteisöllinen etätyötila avaa ovensa Alajärvellä – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.