Alajärven kaupunki Alvar Aalto -kaupunkien yhteistyöverkoston puheenjohtajaksi vuodelle 2024

ALAJÄRVI valittiin Alvar Aalto -kaupunkien yhteistyöverkoston puheenjohtajaksi ja Aalto-viikon järjestäjäksi vuodelle 2024 perjantaina 14.4. pidetyssä Aalto kaupunkien kokouksessa. Alajärveä Aalto-kaupunkien kokouksessa edusti elinvoimajohtaja Jaakko Aninko, joka esitti Alajärveä puheenjohtajakaupungiksi, perustellen kaupungin olevan hieno läpileikkaus Aallon tuotannosta ensimmäisestä julkisesta rakennuksesta aina “Valkoisen aika-kauden” kautta arkkitehtitoimiston viimeiseen rakennukseen.

Mahdollisuus hakea aukesi, kun Rovaniemi joutui luopumaan puheenjohtajuudesta, syynä keskeneräisten rakennusten huoltotöiden.

Aalto-kaupunkien yhteistyöverkoston puheenjohtajuus on hieno asia ja lisää paikkakunnan tunnettavuutta myös kansainvälisesti. Puheenjohtajuuden lisäksi valinta tarkoittaa Aalto-viikon järjestelyä, jossa tarkoituksena on tuoda esille arkkitehtuuria, taidetta ja niiden ilmiöitä, kertoo Aninko.

Verkoston aikaisemmat puheenjohtajuudet:

2017 Jyväskylä, 2018 Seinäjoki, 2019 Turku, 2020 Pori, 2021 Kouvola, 2022 Wolfsburg, Saksa, 2023 Kotka.

Lisätiedot: Elinvoimajohtaja Jaakko Aninko

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.