Taidegalleria Kaaren helmikuun näyttely on Erika Alalantelan Karkeanmakea

Erika Alalantela on lappajärveläinen kuvataiteilija. Häntä kiinnostaa epämukavuuden ja huolettomuuden yhdistäminen taiteessa.
Erika Alalantela on lappajärveläinen kuvataiteilija. Häntä kiinnostaa epämukavuuden ja huolettomuuden yhdistäminen taiteessa.
Erika Alalantela on lappajärveläinen kuvataiteilija. Häntä kiinnostaa epämukavuuden ja huolettomuuden yhdistäminen taiteessa.
Erika Alalantela on lappajärveläinen kuvataiteilija. Häntä kiinnostaa epämukavuuden ja huolettomuuden yhdistäminen taiteessa.

TEOKSET ovat hahmoista omissa maailmoissaan, elämissään, jotka ovat muodostuneet komedia-tragedia näytelmiksi. Piirtyy kaari onnistumisesta tappioon, pitkästä surusta lyhyeen onneen. Yksittäiset hetket sumenevat usvaksi, yhdistyvät, ja terävöityvät muistoiksi, jotka lopulta valuvat pois.  

– Pidän vakavissaan toteutetuista oudoista ideoista: pidin hahmoni sarjakuvamaisen näköisinä, vaikka aihe ei sinänsä kutsunut sitä. Tämä yhteensovitus luo minusta hauskaa tunnelmaa, kertoo Erika Alalantela. 

–Kaikki teokset on tehty tietokoneella ja piirtonäytöllä. Fyysisyyden puute teoksien kanssa tuntui ajoittain vaikealta, kun missiona oli kuvittaa elämänsä erinäisissä ääripisteissä olevia hahmoja. Se tuntui liian etäiseltä. En silti halunnut pyrkiä käsinkosketeltavaan uskottavuuteen. Esineet näyttävät muovisilta ja maisemat kaksiulotteisilta. Olen näistä hetkistä irtaantunut. Ne ovat kertomuksia. 

Erika Alalantela (s. 2003) on lappajärveläinen kuvataiteilija ja suorittaa tällä hetkellä kuvataiteen opintoja Lapin ammattikorkeakoulussa. Häntä kiinnostaa epämukavuuden yhdistäminen hupsuun ja huolettomaan. Alalantela on osallistunut aikaisemmin kahteen yhteisnäyttelyyn. Tämä on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä. 

Näyttelyn kaikille avoimet avajaiset pidetään 1. helmikuuta kello 17 alkaen. Galleria Kaari sijaitsee Kauhavan pääkirjaston talossa. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina. 

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/01/28/kukaan-ei-varmaan-varsinaisesti-unelmoi-ylipitkista-tyopaivista-ja-laatikoiden-tyontamisesta-aamuyolla-rantasateessa/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/01/27/iida-valkonen-palasi-alajarvelle-mukanaan-taivaan-ja-tuulen-inspiroimat-installaatiot/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/01/25/julia-rantalan-kadotettu-paratiisi-nayttely-kasittelee-vakivallan-eri-muotoja/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.