Sydänturvallisuus kohenee haja-asutusalueilla

Sydänyhdistykset ovat hankkineet laitteita hanketuella ja opastavat sydäniskureiden käytössä. Viime viikolla Sydän-Suomen Anne Kettula (toinen vas) esitteli uusia lisälaitteita Pirttisen navettakahvilassa. Kuulolla oik. Anita Ora ja Kaija Mäntylä Järviseudun sydänyhdistyksestä ja Norma Mäkynen Lapualta.
Sydänyhdistykset ovat hankkineet laitteita hanketuella ja opastavat sydäniskureiden käytössä. Viime viikolla Sydän-Suomen Anne Kettula (toinen vas) esitteli uusia lisälaitteita Pirttisen navettakahvilassa. Kuulolla oik. Anita Ora ja Kaija Mäntylä Järviseudun sydänyhdistyksestä ja Norma Mäkynen Lapualta.

SYDÄNYHDISTYKSET ovat edistämässä yhdessä omien toiminta-alueittensa sydänturvallisuutta Alajärvellä.  Sydän-Suomen alue haki Töysän ja Kuortaneen Säästöpankkisäätöiltä avustusta 24 sydäniskurin ja niiden lämpökaappien hankkimiseen ja sijoittelun koordinoimiseen. Alajärvelle näistä rahoitetaan kolme ja Lehtimäelle yksi. Hankintaa suunniteltaessa tarkasteltiin sijoituspisteen etäisyyttä keskustastaan ja ensivasteen lähtöpisteeseen ja etsittiin kohteita, joissa sydäniskuri toisi sydänturvallisuutta laajaan asuinympäristöön alueilla, joilla ei vielä ole sydäniskureita.

Sydänturvallinen Suomi -verkkopalvelun mukaan Alajärvellä sydänturvallisuuden kokonaistilanne ennen hankintoja on 58,7/100. Etelä-Pohjanmaan vertailulistalla Alajärvi oli seitsemäs ja koko maan 64:s. Alajärvelle on kesäkuusta 2022 alkaen rekisteröity neljä uutta sydäniskuria. Neljä Alajärven iskureista on 24/7 saatavilla. Nyt on tulossa neljä lisää.

Uusia iskureita esitellään kaikille kiinnostuneille tiistaina 30. tammikuuta kello 18–20 Levijoen Nuoriseuralla (Tikkasentie 47), lauantaina 2. helmikuuta Paalijärven koululla (Jussilantie 4) kello 12–14, lauantaina 10. helmikuuta Saukonkylän Seuralla (Saukonkyläntie 130) kello 15–17 sekä keskiviikkona 14. helmikuuta Kylätalo Metsossa Lehtimäellä (Rantakankaantie 581) kello 19–21. Tilaisuuksissa opastetaan iskurin käytössä ja harjoitellaan myös paineluelvytystä sekä 112-sovelluksen käyttöä.

–Tärkeintä on, että jokainen meistä uskaltaisi mennä autettavaa lähelle ja soittaa 112 numeroon nopeasti, kertoo vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Anne Kettula.

Tilaisuuksiin kutsutaan erityisesti alueen asukkaita, perheitä sekä yhdistysten ja yritysten edustajia.

Alajärven ja Ähtärinjärven Sydänyhdistykset ovat tilaisuuksissa mukana esittelemässä monipuolista toimintaansa.

Aiheesta meillä aiemmin julkaistua

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.