Matkailua ja kaahailua – tässä ovat tammikuun kolmannen viikon ilmiöt Järviseudun Sanomissa

Järviseudun Sanomien vuoden kolmas numero ilmestyy kotisivulla tänään 16. tammikuuta kello 16.
Järviseudun Sanomien vuoden kolmas numero ilmestyy kotisivulla tänään 16. tammikuuta kello 16.

Klikkaa kotisivullemme heti tänään kello 16, tässä joitain nostoja viikon lehdestä.

Matkailua on kaavailtu Järviseudun alueen yhdeksi kasvualaksi lähivuosina ja päämäärää silmällä pitäen on tehty paljon töitä. Kuitenkin yksi ratkaiseva tekijä yhtälössä on Kivitipun kohtalo: majoituskapasiteettia alueella on verrattain vähän etenkin suuremmille ryhmille ja Kivitippu mahdollistaa myös isompien tapahtumien järjestämistä. Pitkään yrityksen yllä leijunut epävarmuus jatkuu, mutta nyt Kivitippu on julkistanut maaliskuulle asti kestävän yleisen osakeannin.

Tammikuun lopulla Kivitipussa järjestetään toista kertaa Ice Week ja siihen liittyen Business On Ice -tapahtuma.

Kerromme myös elokuussa JAMIlla alkavasta matkailualan perustutkinnosta.

Toinen isompi teema on tällä viikolla liikenneturvallisuus, tarkemmin sanoen liikenteessä havaittu häiriökäyttäytyminen eli vaarallinen ajotapa, joka on herättänyt huolta etenkin Lappajärvellä. Kyselimme kuntalaisilta ja muun muassa sivistysjohtajalta ja poliisilta, millaisena tilanne näyttäytyy ja millaisia keinoja sen rauhoittamiseksi voitaisiin käyttää.

Lisäksi tämän viikon lehdessä on juttua järviseutulaisen salibandyn varhaisista vuosista, ukrainalaisesta Svitlanasta, joka aloittaa kotimaansa kulttuuria valottavan juttusarjan, palokunnan harjoituksista Evijärvellä sekä Alajärven kirkkoherran virkaa hakevista Ilkka Lehdosta ja Terho Kanervikkoahosta.

Kurkistamme myös Onnelan tulevan näytelmän kulisseihin – mukana on useita järviseutulaisia, sekä Koivumäen kylän jo lopetettua koulua kertovaan kirjaan.

Lue myös nämä jutut, joita ei tämän viikon lehdestä vielä löydy

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.