Merkittävä esinelahjoitus Japanista Kraatterijärven Geoparkille maaliskuussa myönnettävän UNESCO-statuksen johdosta

Mizuhopecten chichibuensis
Mizuhopecten chichibuensis on noin 16 miljoonan vuoden ikäinen simpukkafossiili.

KRAATTERIJÄRVEN GEOPARK saa 27.3.2024 UNESCOn Global Geopark statuksen UNESCOn hallituksen kokouksessa. Statuksen saantia pidetään kansainvälisesti erittäin merkittävänä saavutuksena. Osoittaakseen kunnioitusta saavutusta kohtaan on Kraatterijärven Geoparkin ystävyysgeopark Chichibussa, Japanissa, lahjoittanut viisi noin 16 miljoonaa vuotta vanhaa kotilo- ja simpukkafossiilia.  

–Lahjaksi saamamme fossiilit ovat arvokkaita ja tärkeitä geologisesti, koska Chichibu sijaitsee keskellä Japanin Honsun pääsaarta. Tämä merkitsee sitä, että Japanin maaperän irtautuessa Kiinasta omaksi saariryhmäkseen noin 16 miljoonaa vuotta sitten, oli nykyinen Chichibun alue meren alla, jonne monet meren eläimet kuoltuaan kerrostuivat ja nousivat sitten meren pinnan yläpuolelle myöhäisemmissä geologisissa prosesseissa. 1980-luvulla professori Ken-ichi Yoshida ja suomalainen paleontologi Mikael Fortelius olivat ensimmäiset, jotka löysivät Chichibun alueelta muun muassa kivettyneen valaan leukaluun, kertoo Heikki Mäkipää.

Lahjoituksen antaja on Saitaman prefektuurin luonnontieteellinen museo. Fossiilit tullaan esittelemään kaikissa Geoparkin kunnissa kevään kuluessa.

Anadara chichibuensis
Anadara chichibuensis on yksi lahjoitetuista fossiileista.

Luitko jo nämä tuoreet jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.