Lappajärvi lähtee mukaan tarhausalan tuki- ja kehittämishankkeeseen 

Lappajärven kunta osallistuu tarhausalan tuki- ja kehittämishankkeeseen. Arkistokuva.
Lappajärven kunta osallistuu tarhausalan tuki- ja kehittämishankkeeseen. Arkistokuva.

LAPPAJÄRVEN kunnanhallitus hyväksyi 8. tammikuuta sitoutumisen tarhausalan tuki- ja kehittämishankkeen kuntarahaosuuteen kahden vuoden aikana yhteensä 3 037 eurolla edellyttäen, että hankkeeseen ryhtyvät muut kunnat tekevät myönteisen päätöksen. 

Kauhavan kaupunki on lähettänyt esityksen kuntarahoituksesta tarhausalan tuki- ja kehittämishankkeeseen. Tarhausalaan ovat vaikuttaneet viime vuosina useat toimintaympäristön haasteet kuten korona, Ukrainan sota ja lintuinfluenssa. Tämän takia Kauhavan kaupunki kutsui syksyllä 2023 alueen tarhaajat, lähialueen kunnat ja alan edunvalvonta- ja koulutusjärjestö FIFUR:n edustajat saman pöydän ääreen keskustelemaan tarhausalan tilanteesta. 

Tarhausalan tuki- ja kehittämishankkeen tavoitteet jakaantuvat kolmeen alakohtaan. Tavoitteena on tarjota tarhaajille vertaistukea haasteellisessa tilanteessa, oli päätös sitten jatkaa tarhaustoimintaa tai kehittää uutta liiketoimintaa, edistää tarhaajien yrittäjäosaamista ja tarjota tarvittavaa koulutusta nykyisen liiketoiminnan kehittämiseen ja tarjota tarhaajille mahdollisuuksia uuden liiketoiminnan suunnitteluun ja monipuolistamiseen. 

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 101 639 euroa, johon esitetään rahoitusta omaehtoisena AKKE-rahoituksena Etelä-Pohjanmaan liitolta 80 prosenttia. Kuntarahoituksen osuus hankkeessa on 20 prosenttia. Kuntarahoitus esitetään jakaantuvaksi kunnittain tarhauskunnille tarhojen lukumäärän perusteella. 

LAPPAJÄRVEN kunnanhallitus nimesi yhteismetsän hoitokuntaan jäseneksi Hannu Aholan ja varalle Eero Ahvenniemen.  

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.