SCA:n naisten kausi on puolivälissä – potentiaalia parempiin tuloksiin on, pohtii valmentaja

SC Alajärven naisten joukkue pelasi kauden toisen kotiturnauksensa lauantaina: tuloksena voitto ja tappio.
SC Alajärven naisten joukkue pelasi kauden toisen kotiturnauksensa lauantaina: tuloksena voitto ja tappio.

SC Alajärven naisten joukkue esitti kauden parasta peliään kotiturnauksessa lauantaina päivän avausottelussa Kuortaneen Kuntoa vastaan.

–Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä oli melko tasainen, joten pelistä odotettiin tiukempaa, luonnehti valmentaja Tuomo Pollari.

Monet kauden ensimmäisen puoliskon otteluista olivat hyvin tasaväkisiä, mutta päättyivät kuitenkin vastustajan voittoon omista pienistä virheistä ja vastustajan paremmasta viimeistelystä johtuen. Nyt Alajärven naiset peittivät maalia kohti lähtevät laukaukset hyvin ja maalivahti Katja Kyllönen torjui loput. Peli oli aktiivista ja asenne kohdallaan. Maalihanojen auettua ykkösketju Roosa Aho, Niina Flink ja Saila Piispanen tehtaili viisi maalia, lisäksi Henna Puoliväli viimeisteli puolustajan tontilta yhden. Kakkoskentässä Emma Ala-Mattinen onnistui maalinteossa neljä kertaa, Sari Hallapuro ja Suvi Valpas kerran. Vastustaja sai ottelussa kolme ylivoimatilannetta, joista saldona oli Hallapuron alivoimamaali. Hieman ennen kolmannen erän loppua peli vihellettiin poikki 12–0 voiton vuoksi. Voitto oli SC:lle kauden kolmas ja kokonaisuudessaan peli antoi osviittaa siitä, mihin joukkueella on eväitä ja edellytyksiä.

TOISESSA ottelussa vastaan tuli koko kauden hyvin pelannut Valattaret, jota valmentaa nyt aiemmin Alajärven valmentajana toiminut Kimmo Pollari. Vastustaja tuli päälle aggressiivisesti ja karvasi korkealta.

–Vastustaja oli pallovarma ja pystyy pyörittämään hyvin pitkiä hyökkäyksiä. Nyt tiedettiin, kuka siellä ampuu ja mistä, mutta vetoja ei pystytty peittämään, vastustaja myös liikutti pelaajia hyvin, luonnehti Pollari.

Ensimmäisen erän jälkeen numerot olivat 0–3 vieraille. Maija Saari oli SC:n ainoa onnistuja maalinteon saralla. Ottelu päättyi numeroihin 1–4.

–Saimme mielestäni tilanteita rakennettua ihan hyvin, mutta tuli tolppia ja torjuntoja. Pelasimme 10 pelaajalla lopuksi, joten juoksuvoima alkoi vähetä päivän loppua kohden. Muuten kahdella kentällä pelaaminen toimi ihan hyvin. Sairastumisia ja loukkaantumisia oli jonkin verran, toivottavasti seuraavaan turnaukseen saadaan täysi miehitys.

NYT päättyi sarjan ensimmäinen osuus eli kaksinkertainen lähisarja. Loppukauden aikana joukkue kohtaa kahden muun lohkon joukkueet kertaalleen sekä kaksi joukkuetta omasta lohkosta.

–Tulee mielenkiintoisia pelejä, kun on täysin uusia vastustajia mukana. Tässä onkin neljä, viisi vuotta pelattu lähestulkoon samoja vastustajia vastaan KuKua lukuun ottamatta.

–Viimeistelyä ainakin harjoitellaan ennen loppiaisena pelattavaa seuraavaa turnausta, teknistä taitoa kaivataan laukauksiin vielä lisää, ettei mene yli, ohi ja läheltä maalivahtia kohti kuten meillä on ollut ongelmana.

Aiheesta aiemmin julkaistua

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/11/15/salibandyn-taso-on-noussut-pohjanmaalla-sc-alajarvi-hakee-pelia-kohdilleen/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/10/16/salibandynaisten-kausi-kaynnistyi-kotiturnauksella/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/03/22/lauantaina-ratkeaa-jatkaako-sc-alajarvi-kolmosdivarissa-kannustajille-kay-kutsu-kotikatsomoon/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.