Betlehemin Rauhantuli saapuu Evijärvelle

Betlehemin Rauhantuli kulkeutui viime vuonna Evijärveltä myös Vimpelin kirkon edustalle.
Betlehemin Rauhantuli kulkeutui viime vuonna Evijärveltä myös Vimpelin kirkon edustalle.

BETLEHEMISTÄ joka vuosi liikkeelle lähtevää Rauhantulta vievät maailmalla eteenpäin partiolaiset. Viime vuonna Rauhantuli paloi Suomessa yli kahdessa sadassa kunnassa.  

−Evipartio on tuonut jo kolmena vuonna Evijärvelle Rauhantulen palamaan lyhtyyn, josta liekin on voinut käydä hakemassa omaan lyhtyynsä. Tänä vuonna partiolaiset tuovat Betlehemin Rauhantulen kulkueessa Evijärven kunnan itsenäisyyspäiväjuhlaan, kertoo Maritta Hanhikoski Evipartiosta.

Tuli jää palamaan lyhtyyn kunnantalon edustalle, jossa se palaa 6. tammikuuta saakka. Tulen voi käydä hakemassa sieltä omaan lyhtyynsä. Rauhantuli viedään myös Evijärven kirkon edustalle lyhtyyn.  

Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä. Joka vuosi vuoden pimeimpään aikaan itävaltalainen partiolainen käy sytyttämässä tuosta Betlehemin tulesta liekin omaan lyhtyynsä. Näin syntyy Betlehemin Rauhantuli. Rauhantuli muistuttaa meitä rauhan ja valon tärkeydestä. Rauhantulta kuljetetaan ja jaetaan lyhdystä lyhtyyn, kynttilästä kynttilään ja liekistä liekkiin. Rauhantuli saapui Suomeen Finnlinesin aluksella laivan miehistön vartioidessa tulta läpi yön. Rauhantulen matka Suomessa alkaa Turusta, Lounais-Suomen Partiopiirin toimistolta.

Kun jokainen kuljettaa tulta pienen matkan ja vartio edes hetken, leviää rauhan ja valon sanoma koko laajaan maahamme. Rauhantulen mukana kulkevan Rauhanviestin on tänä vuonna kirjoittanut partiojohtaja Heidi Jokinen.

lue lisää

Partiosta löytyy jokaiselle jotakin  – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Neea Koskipuistolle Suomen Partiolaisten ansiomerkki  – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.