Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.
Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan vuoksi jouduttiin pitämään kaksi välivuotta. 

Katja Kujala, Tuija Ahola ja Antti Purola perustivat Karikon vuonna 2007. Yhdistys syntyi tarpeesta tehdä omannäköistä ja itseä innostavaa kulttuuria, joka sai olla myös herättelevää ja rajoja rikkovaa.

–Olemme tehneet teatteria aikuisille ja lapsille, konsertteja, lausuntaa, runoristeilyitä, kuvataidenäyttelyitä, työpajoja, luettelee Katja Kujala.

–Toiminta alkoi Arto Mellerin tuotannosta, koska me kaikki pidimme siitä.

Joululaulukiertue toteutettiin ensimmäisen kerran yhdistyksenä vuonna 2014, kun karikkolaiset kävivät esiintymässä Lappajärven terveyskeskuksen kuntoutusosastolla sekä Lintukodissa. Kaisa ja Maija Perälä muistavat käyneensä Antti-veljensä kanssa jo tuota aiemmin Koivurannan hoivakodissa soittelemassa joululauluja asukkaille. Esiintyjien kokoonpano on ollut joka vuosi erilainen, ja jonain vuonna on saatu vetoapua Itäkylän Mieslaulajiltakin.

MITÄ joululaulukiertue merkitsee karikkolaisille?

–Se on ilon tuomista ja hyvän mielen jakamista! Itselleni se on tavallaan joulun aloitus, kertoo Maija.

Katja toteaa, että kuulijoiden palaute koskettaa – kaikki eivät pääse lähtemään tapahtumiin, joten joulumusiikki on kaivattua ohjelmaa palvelukotien asukkaille. Antti pahoittelee, ettei useinkaan ehdi mukaan Lappajärven joulukiertueille, mutta kertoo käyvänsä vastaavilla keikoilla asuinpaikallaan Seinäjoella.

–Joululaulukiertue on meille tärkeä perinne, aivan itsestäänselvyys, kiteyttää Kaisa.

Tänä vuonna kiertue toteutetaan lauantaina 9. joulukuuta. Muusikot käyvät Maijalassa, Lintukodissa ja Joelinkodissa ja päätyvät lopulta kello 14 S-Marketin aulaan nostattamaan kaiken kansan joulutunnelmaa.

Karikon järjestyksessä kolmas Joulutunnelmaa-konsertti pidetään Lappajärven kirkossa lauantaina 16. joulukuuta kello 18. Konserttiin on vapaa pääsy ja siellä kerätään kolehti Lappajärven vähävaraisille.

Kaisu Huhtala

Joko luit nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.