Vimpelin kirkon ja tapulin maalaukseen haetaan avustusta

Vimpelin kirkon ja tapulin ulkomaalaus on tarkoitus toteuttaa ensi vuonna. Arkistokuva.
Vimpelin kirkon ja tapulin ulkomaalaus on tarkoitus toteuttaa ensi vuonna. Arkistokuva.

ALAJÄRVEN kirkkoneuvosto hyväksyi kokouksessaan 28. marraskuuta seurakunnan ensi vuoden talousarvion ja esittää sen edelleen valtuustolle. Verotulojen ja -kulujen, kirkon rahastomaksujen sekä rahoitustuottojen ja kulujen jälkeen vuosikate jää plussalle 332 760 euroa. Poistojen arvioidaan olevan yhteensä 337 094 euroa sekä poistoeron vähennys 19 960 euroa, jonka jälkeen tilikauden tulos näyttää ylijäämää 15 626 euroa. Verotuloennuste, 3 180 000 euroa, on laskettu tämän vuoden lokakuun loppuun kertyneen toteutuman perusteella ja valtionrahoitukseksi on arvioitu 300 000 euroa.

Investointiosaan on kirjattu Vimpelin kirkon ja tapulin ulkomaalaus, Lehtimäen hautausmaan laajennus sekä Lehtimäen kirkon lämmitysjärjestelmän muutos. Vimpelin kirkon äänentoisto uusitaan 2024. Lisäksi alustavasti talousarvioon on varattu määräraha Lappajärven kylmiön korjaukseen. Lisäksi suunnitteluun on varattu määrärahat koskien Lappajärven hautausmaan laajennusta sekä Lappajärven tapulin peruskorjausta. Palkkakustannuksiin on varattu määräraha kaikkien neljän kirkon kulttuuriperintöinventoitiin. Tämä hanke on tarkoitus toteuttaa jo 2023, mutta se ei onnistunut aikataulusyistä.

Kirkkohallitukselta päätettiin hakea rakennusavustusta Vimpelin kirkon ja tapulin ulkomaalaukseen.  Arkkitehtitoimisto Jyrki Tuomela on laatinut maalaustyöselvityksen, ja hankinta on kilpailutettu Hilmassa.

KULUVAN vuoden talousarvion toteuma tuotiin kirkkoneuvostolle tiedoksi. Tilikauden tulos näyttää lokakuun lopussa ylijäämää 148 303,76euroa.

NUORISOTYÖNOHJAAJA Panu Malkasilta jatkaa viestintä- ja lähetyskoordinaattorin sijaisena 8o prosentin työajalla, kunnes virka täytetään keväällä.

SYYSKUUN alussa kiinteistöpäällikkönä aloittanut Ismo Rajala sai kirkkoneuvostolta vuosivaltakirjan, jolla hän voi edustaa seurakuntaa maanmittaustoimituksissa ja katselmuksissa liittyen seurakunnan omistuksiin eri yhtiöissä ja yksityisteissä. Vuosivaltakirja on myös kirkkoherralla ja talouspäälliköllä.

Joko luit nämä jutut?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/11/27/kahvila-16-sai-vuoden-nuori-yrittaja-palkinnon/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/11/25/vimpelin-vuoden-yrittajaksi-valittu-on-tunnustuksesta-kiitollinen-ei-tama-pahalta-tunnu/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/11/25/petri-pulliainen-johtaa-vedon-pelia/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.