Päivä Paloasemalla -tapahtuma saapuu jälleen 

Paloasemilla vietetään tulevana lauantaina Päivä Paloasemalla- tapahtumaa. Evijärven asemalta löytyy muun muassa iso kuvaseinä, jonka ääressä voi ottaa itsestä tai perheenjäsenestä kuvan. Evijärven paloaseman asemavastaava palomies Jari Övermark näyttää mallia yhdessä Eemeli Laukkosen kanssa. (kuva Petteri Laukkonen)
Paloasemilla vietetään tulevana lauantaina Päivä Paloasemalla- tapahtumaa. Evijärven asemalta löytyy muun muassa iso kuvaseinä, jonka ääressä voi ottaa itsestä tai perheenjäsenestä kuvan. Evijärven paloaseman asemavastaava palomies Jari Övermark näyttää mallia yhdessä Eemeli Laukkosen kanssa. (kuva Petteri Laukkonen)

VALTAKUNNALLISTA Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 25. marraskuuta noin 380 paloasemalla eri puolilla Suomea. Elämykselliseen koko perheen turvallisuustapahtumaan odotetaan kaikkiaan noin 120 000 vierasta. Evijärven paloasemalla toivotaan, että perheet löytäisivät tapahtuman äärelle myös tänä vuonna.  

Päivä Paloasemalla -tapahtumat ovat osa Paloturvallisuusviikkoa ja tapahtuman avulla käynnistetään teemaviikko rytinällä. Teemana on tänä vuonna nuorten, omilleen muuttaneiden aikuisten kotien paloturvallisuus. Hekin saavat tapahtumasta hyviä vinkkejä. 

PALOASEMILLA järjestetystä päivästä on muodostunut suuri valtakunnallinen turvallisuustapahtuma, jossa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja. Paloturvallisuuteen päästään monilla asemilla tutustumaan ihan kädestä pitäen. Niin aikuiset kuin lapsetkin voivat esimerkiksi harjoitella alkusammutusta tai opetella palovaroittimen testaamista.  

–Nähtävillä on palokunnan kalustoa, ja tapahtumassa pääsee tutustumaan Evijärven pelastusaseman vakituishenkilöstöön, sopimushenkilöstöön sekä palokuntanuoriin, kertoo Jari Övermark Evijärven paloasemalta. Övermark toivoo, että teemapäivän kautta palokuntaharrastus tulisi tutuksi monelle ja uusia harrastajiakin saataisiin.  

PÄIVÄ PALOASEMALLA -tapahtuman toteutuksessa huomioidaan koko perhe. Erikoisuutena tänä vuonna on Suunnittele sammutin -kilpailu, jossa tapahtuman osallistujat pääsevät suunnittelemaan unelmiensa sammuttimia. Lisäksi tapahtumassa on suuri kuvausseinä, jonka edessä kävijät voivat ottaa itsestään ja perheenjäsenistään kuvia.  

Evijärven asemalta löytyy myös aikaisempinakin vuosina suosituksi noussut savusukellusrata, joka rakennetaan turvallisen teatterisavun avulla.  

–Perheet pääsevät kokemaan aidon kaltaisen tilanteen, kun he pääsevät kulkemaan savuisessa tilassa taskulampun kanssa, kertoo Övermark innostuneena. –Aluksi rata voi tuntua jännittävältä, mutta usein innostus vie radan suorittamisessa voiton. Jännittävän suorituksen jälkeen voi nauttia vaikka kahvi- ja mehutarjoilusta.  

EVIJÄRVEN ASEMALTA kannustetaan osallistumaan tapahtumaan koko perheen voimin. Aivan kaikki Suomen paloasemat eivät sentään lauantaina 25. marraskuuta ole auki. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueelta Päivä paloasemalla-tapahtumaan osallistuu yhteensä 17 paloasemaa.  

Järviseudulta päivään osallistuvat Lehtimäen, Kortesjärven, Alajärven, Lappajärven, Evijärven, Kauhavan sekä Vimpelin paloasemat.     

Päivä Paloasemalla -tapahtumaan osallistuvien asemien aukioloajat ja osoitteet löytyvät osoitteesta https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla/ 

Noora Tupeli 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.