Kortesjärveläinen Markki Oy hakee vahvaa kehitystä ja kasvua 

Luottamusmies Simo Mattila (vas.) ja tuore tuotantopäällikkö Jani Ekola esittelevät uutta tuotantoa olevaa turvatikasta, jossa on karhennetut puolat.
Luottamusmies Simo Mattila (vas.) ja tuore tuotantopäällikkö Jani Ekola esittelevät uutta tuotantoa olevaa turvatikasta, jossa on karhennetut puolat.

MARKKI OY:n pihapiirissä Kauhavan Kortesjärvellä myllertää kaivinkone, sillä yritykselle on rakenteilla 3 000 neliötä uutta hallitilaa. Tilat rakennuttaa Kauhavan Yrityskiinteistöt Oy ja Markki Oy vuokraa ne Yrityskiinteistöiltä.  

−Tämä on niin iso investointi, että ilman Kauhavan kaupungin mukaan tuloa se ei olisi ollut mahdollista, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Marko Mäkipernaa

Halliin on tulossa lähettämö, osakokoonpano sekä uusia laitteita. Isoja laiteinvestointeja on suunnitelmissa tehdä noin kahdella miljoonalla eurolla. Kaikkia suunnitelmia ei vielä paljasteta, mutta huomattavaa uudistusta on näköpiirissä ja sen mukana myös uusia työpaikkoja. 

Markki Oy juontaa juurensa vuonna 1957 Kortesjärvellä perustettuun Velkki Oy -nimiseen perheyritykseen. Siitä tuli Kortesjärven Pelti- ja Putkirakenne eli KPPR-Steel vuonna 1989. Ollinkankaan teollisuusalueelle siirtynyt yritys valmisti muun muassa peltilistoja ja tikkaita. Alun perin tuotemerkin nimenä toiminut Markki otettiin yrityksen nimeksi vuonna kahdeksan vuotta sitten. 

Vuonna 2018 Merrox Oy osti koko Markki Oy:n osakekannan. Merroxin suurin omistaja on Mika Kari, joka on Markki Oy:n ja sitä edeltävien yritysten alkuperäistä omistajasukua. Yritysryhmään kuuluu myös keravalainen rakennuspeltitoimittaja Sara-Steel Oy.  

Markki Oy:n tuotevalikoimiin kuuluvat pihapiirin tuotteet, kuten tamppaus- ja pyykinkuivaustelineet, pyörätelineet ja laituritikkaat. Näiden tuotteiden osalta yritys on markkinajohtaja Suomessa.  

−Tällä hetkellä suurin tuoteryhmämme on kattoturvatuotteet, jotka ovat nousseet isoksi osaksi liiketoimintaamme. Uusimpia tuotteitamme taas ovat aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmät. 

Yritys panostaa tuotekehittelyyn ja haluaa luoda uutta liiketoimintaa tuomalla valikoimiin kokonaan uusia tuoteryhmiä.  

−Pyrimme olemaan innovatiivinen toimija ja tuomaan markkinoille jatkuvasti jotakin uutta, säilyttäen ja kehittäen kuitenkin myös jo olemassa olevia tuoteryhmiä. Haluamme kasvaa ja kehittää toimintaamme vahvasti tulevaisuudessa, kun rakennusala taas kääntyy nousuun. Pyrkimyksenä on myös kansainvälistyä ja kasvattaa viennin osuutta. Tällä hetkellä viennin osuus on noin 15 prosenttia, lähinnä kattoturvatuotteita ja aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmiä.  

Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä 24 työntekijää Kortesjärveltä, Härmästä, Lapualta ja Kauhavalta. 

Mäkipernaa arvioi, että Markki Oy on pienyrittäjävaltaisella Kortesjärvellä mahdollisesti suurin työllistäjä. Yritys on halunnut pysyä paikkakunnalla. 

−Meillä on hyvät työntekijät, joilla on osaamista ja monella on yrityksessä pitkä historia. Olemme aina onnistuneet löytämään tänne uusia työntekijöitä, kun on tarvittu.  

Rakennusalan vaikeudet ovat Mäkipernaan mukaan heijastuneet myös heille, mutta volyymit ovat pysyneet viime vuoden tasolla. 

−Parina viime vuonna olemme tuplanneet liikevaihdon, tänä vuonna kasvua ei ole tullut. Ensi kevät tulee olemaan vielä haastava, mutta kesän jälkeen toivotaan rakentamisen lähtevän kasvuun. Kaikki ennusteet viittaavat siihen. Tulevaisuudessa tulemme tarvitsemaan lisää työvoimaa, uskoo Mäkipernaa. 

Lue lisää

Markki Oy hakee kasvua – uusien toimitilojen myötä tulossa kuuden miljoonan investoinnit – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.