Viikon 47 Lyhyet uutiset; tuulivoimaa suunnitellaan Vimpelin naapuriin

Perhon Honkahuhtaan suunnitellaan tuul- ja aurinkovoimapuistoa. Honkahuhta sijaitsee Vimpelin ja Vetelin kuntarajojen tuntumassa, noin 10–20 kilometriä Perhon keskustasta luoteeseen.
Perhon Honkahuhtaan suunnitellaan tuul- ja aurinkovoimapuistoa. Honkahuhta sijaitsee Vimpelin ja Vetelin kuntarajojen tuntumassa, noin 10–20 kilometriä Perhon keskustasta luoteeseen.

Perhon voimalahanke herätti huomioita

ETELÄ-POHJANMAAN ELY-keskus on antanut YVA-yhteysviranomaisen lausunnon Perhon Tuuli Oy:n Perhon Honkahuhdan alueen tuuli- ja aurinkovoimahankkeen YVA-ohjelmasta. Tuulivoimaloita pystytettäisiin enintään 12. Aurinkovoiman tuotantoalueet sijoittuisivat lähtökohtaisesta käytöstä poistuville turvetuotantoalueille ja pelloille, joiden ala on enintään 200 hehtaaria. Vireillä olevassa ympäristövaikutusten arvioinnissa tarkastellaan kokonaiskorkeudeltaan enintään 350 metrin tuulivoimaloita. YVA-ohjelmasta jätettiin 32 lausuntoa, mielipidettä ja asiantuntijakommenttia. Hankkeessa korostuvat yhteisvaikutusten arviointi erityisesti läheisten Ahvenlammen ja Kokkonevan tuulivoimahankkeiden kanssa sekä voimajohtohankkeiden Jylkkä-Alajärvi 2 x 400 + 110 kV ja Lestijärvi-Alajärvi 400 kV kanssa. Honkahuhta sijaitsee Vimpelin ja Vetelin kuntarajojen tuntumassa, noin 10–20 kilometriä Perhon keskustasta luoteeseen.

Hautalasta ympäristöasiantuntija

KAUHAVAN ympäristölautakunta valitsi kokouksessaan 1. marraskuuta ympäristöasiantuntijaksi Virkaa haki 38 henkilöä, joista yhdelläkään ei ollut kokemusta kunnan ympäristöasiantuntijan virassa toimimisesta eikä kaksi hakijoista täyttänyt edellytettyä soveltuvan korkeatutkinnon vaatimusta. Viisi hakijaa haastateltiin ja valintatyöryhmä esitti virkaan agrologi Sofia Kamppista ja varalle MMM Elina Hautalaa. Lautakunnassa Mikko Mäkipelkola esitti Hautalan valitsemista ympäristöasiantuntijan virkaan. Suljetussa lippuäänestyksessä Hautala sai kaikki kahdeksan ääntä. Kamppinen valittiin varasijalle.

Varhaiskasvatuspäällikkö haussa

ALAJÄRVEN sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 15. marraskuuta julistaa varhaiskasvatuspäällikön viran avoimeksi. Varhaiskasvatuspäällikön kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus johtamis- ja esihenkilötehtävistä.

Janne Rantala on Lehtimäen vuoden yrittäjä

LEHTIMÄEN Yrittäjien vuosikokouksessa Vuoden yrittäjäksi valittiin rakennusalalla toimiva Janne Rantala.

Mainos

Joulupostin aika

LUOVAN välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää nyt 11. kertaa Joulupostia ikäihmisille -kampanjan, jossa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalveluiden ikääntyneille asiakkaille. Valmiita kortteja voi jättää alueen kirjastoihin, 4. joulukuuta mennessä. Kortteja voi askarrella esimerkiksi Vimpelin joulunavauksessa tai Lappajärven kirjastossa 30.11. kello 16–18.

JPK jatkaa sarjakärjessä

JÄÄKIEKON kolmosdivarin kolmoslohkossa käytiin perjantaina sarjakärjen ja -jumbon välinen kamppailu, kun JPK Edustus ja Akatemia ottivat yhteen Oma Sp Areenassa. Edustus teki muutamalla aikuisvahvistuksella pelanneesta nuorisokaartista selvää jälkeä lukemin 13–0. Juho Männistö teki neljä maalia. Sarjan pistepörssin kärkikymmeniköstä löytyy kolme järviseutulaista: Ilya Barinov (25), Jere Erkkilä (24) ja Juho Männistö (18). Seuraava ottelu järviseutulaisilla on 1. joulukuuta, kun kotihalliin tulee vastustajaksi S-Kiekko Team.

Varhaiskasvatus ja perusopetus maksavat odotettua enemmän

20. marraskuuta kokoontunut Alajärven kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle lisämäärärahan myöntämistä varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen. Sivistyslautakunnan tulosraportti osoittaa, että varhaiskasvatuksen osalta odotettava talousarvioylitys on noin 254 000 euroa sekä esi- ja perusopetuksen ylitys noin 645 000 euroa. Ylitykset johtuvat kustannusten odotettua suuremmasta kasvusta. Lisämäärärahaa tarvitaan varhaiskasvatukseen 200 000 sekä esi- ja perusopetukseen 400 000 euroa.

Vimpelissä sivistystoimen ennuste yhdeksän kuukauden toteuman perusteella näyttää 98 prosentin toteumaa, eli talousarviossa pysyttäisiin. Lappajärvellä arvioidaan toteutuman olevan 119,6 prosenttia. Lappajärven varhaiskasvatuksen ylitykset johtuvat henkilöstömenojen kasvusta ja alibudjetoinnista. Uuteen mobiiliseurantajärjestelmään siirtyminen on nostanut kuluja.

Luitko jo nämä tuoreet uutiset?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.