Kortesjärven puukoulu saamassa suunnittelumäärärahan 

Kortesjärven puukoulu siirrettiin näyttävästi rekan lavetilla kunnantalon pihan kautta Tapulipuiston suuntaan. Arkistokuva.
Kortesjärven puukoulu siirrettiin näyttävästi rekan lavetilla kunnantalon pihan kautta Tapulipuiston suuntaan. Arkistokuva.

KAUHAVAN kaupunginhallitus hyväksyi 20. marraskuuta ensi vuoden talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2024–2026 ja esittää sen valtuustolle hyväksyttäväksi. Tilikauden 2024 budjetoitu tulos on laskettu 791 730 euroa alijäämäiseksi. Investointien nettomäärä on 15 089 600 euroa.  

Tuula Mäki-Fränti esitti, että Kortesjärven puukoululle varataan 50 000 euron suunnittelumääräraha. Esitystä ei ole kannatettu. Petri Hietamäki esitti Sirpa Lammin kannattamana, että investointimääräraha ”muut rakennukset” pienennetään 400 000 euroon. Harri Ojanperä esitti, että Kortesjärven puukoulun hankesuunnitteluun myönnetään 35 000 euron investointimääräraha, joka lisätään korvamerkittynä muiden rakennusten määrärahaan, jolloin uusi määräraha on 635 000 euroa. Mika Kankaansyrjä ja Risto Mattila kannattivat Ojanperän ehdotusta. Äänestyksessä Ojanperän esitys voitti ensin Hietamäen ja sitten myös pohjaesityksen äänin 8–4 ja tuli hyväksytyksi. 

ELY-KESKUKSEN kuntien yhdessä hankkiman liikenteen sopimuksia päättyy kesäkuussa 2024. Kaupunginhallitus hyväksyi sopimukset 1, joka käsittää joukkoliikenneyhteydet välillä Alahärmä – Ylihärmä – Kauhava – Lapua – Seinäjoki sekä 3, Lappajärvi – Evijärvi – Kortesjärvi, jolla kaukoliikenteen liityntä jatkuisi perjantai- ja sunnuntai-iltaisin. Sen sijaan sopimus 2, joka sisältää Lappajärven, Evijärven ja Kauhavan väliset joukkoliikenneyhteydet 2024–2025, jätettiin hyväksymättä.  

TÄYTTÖLUVAT varhaiskasvatuksen opettajan toimen vakituiseen täyttämiseen vuoden 2024 alusta alkaen, alkusijoituspaikkana Evijärven Tuulentuvan päiväkoti, sekä kirjastonhoitajan toimeen Kauhavan kaupunginkirjastossa 1. joulukuuta alkaen myönnettiin.  

KAUPUNGINTALO ja palvelutoimistot pidetään suljettuna 2.–5.1.2024. 

Lisää uutisia Kortesjärveltä täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.