Vimpeli suunnittelee vauvarahan käyttöönottoa

Vimpelissä kaavaillaan vauvarahan käyttöönottoa osana väen vähenemistä hidastavia toimia.
Vimpelissä kaavaillaan vauvarahan käyttöönottoa osana väen vähenemistä hidastavia toimia. Kuva on luotu tekoälyn avulla.

VIMPELIN kunnanhallitus hyväksyi 6. marraskuuta yleishallinnon toiminnalliset tavoitteet vuodelle 2024. Tavoitteissa nostetaan esille kuntastrategiaan sisältyviä kohtia ja niiden toteutumista arvioidaan sitten asiakirjan mukaisesti. Yksi kunnan strategiaan merkityistä tavoitteista on väestön vähenemisen pysäyttäminen. Siihen liittyen palvelusuunnitelmaan päätettiin lisätä 1 000 euron vauvarahan käyttöönotto. Muita, palveluihin liittyviä toimenpiteitä ovat muun muassa Unicef lapsiystävällinen kunta -statuksen hakeminen, kuntavideon ja kunnan nettisivujen sekä kuntaesitteen päivittäminen. Geopark-kohteet kyltitetään ja digitoidaan.

VIIME valtuuston kokouksessa Jukka-Pekka Uusitupa (ps.) ja Pasi Sova (Haloo) esittivät valtuustoaloitteen, että kunnanjohtajan virkamatkat ulkomailla vaatisivat jatkossa kunnanvaltuuston hyväksynnän. Kunnanhallituksessa todettiin, että kunnanjohtajasopimuksessa, jossa myös ulkomaille suuntautuvista virkamatkoista säädetään, on kyse kahden osapuolen sopimuksesta, jota toinen ei voi yksipuolisesti muuttaa.

ÄHTÄVÄNJOEN kalatieryhmään Vimpelin edustajaksi nimettiin ympäristösihteeri Kirsi Syynimaa ja hänen varalleen edustajaksi yhdyskuntapalvelupäällikkö Juho Savola.

TEKNISEN lautakunnan päätös talviauraustarjousten käsittelystä kumottiin kokonaisuudessaan muotovirheen vuoksi. Päätöksenteossa oli alun perin mukana esteellinen henkilö. Kunnanhallitus hyväksyi talviauraustarjoukset 2023–2025 seuraavasti: alue 1, Kiinteistöpalvelu Taricon AyAlue, 2. Jallun Hiekka Oy, 3. Jukka Liikala Oy, 4. Mustonen Juha & Marko, 5. Taricon Oy, 6. Jallun Hiekka Oy, 7.Taricon Oy, 8. Jukka Liikala Oy ja 9. Jallun Hiekka Oy.

PAHKAKANKAAN palveluliikenteen eli kunnassa toimivan kutsuohjatun palveluliikenteen sopimuksen optio ensi vuodelle hyväksyttiin summalla 67,54 euroa per toimintapäivä mahdollisine indeksikorotuksineen. Päätös on ehdollinen ja edellyttää, että Alajärven kaupunki ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue tekevät osaltaan myönteiset päätökset optiovuoden käytöstä. Kustannukset palveluliikenteestä Vimpelin kunnalle ovat tänä vuonna noin 1 500 euroa kuussa. Liikenne on palvellut asiointiliikenteenä kolmesta kymmeneen asiakasta kuukauden aikana. Kutsuohjattu palveluliikenne toimii Vimpelin kunnan korvaamana yhtenä päivänä viikossa.

Tuoreita juttuja Vimpelistä, joko luit nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.