Lappajärvellä tuloveroprosentiksi esitetään 9,40 prosenttia 

Lappajärvellä veroprosentit nousevat hitusen, jos esitykset menevät läpi kunnanvaltuustossa.
Lappajärvellä veroprosentit nousevat hitusen, jos esitykset menevät läpi kunnanvaltuustossa.

LAPPAJÄRVEN kunnanhallitus esittää valtuustolle ensi vuoden tuloveroprosentiksi 9,40 prosenttia, joka on 0,04 prosenttia korkeampi kuin nyt kuluvan vuotena. Kiinteistöverojen osalta vuoden 2024 luvut ovat yleinen kiinteistöveroprosentti, maapohja 1,30 prosenttia (+0,25), yleinen kiinteistöveroprosentti, rakennukset 1,05 prosenttia, vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 0,60 prosenttia, muiden asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 1,20 prosenttia, voimalaitosten kiinteistöveroprosentti 3,10 prosenttia sekä yleishyödyllisen yhteisön veroprosentti 0,00 prosenttia. Mikäli maapohjaan sovelletaan vuonna 2024 omaa kiinteistöveroprosenttia, määrää valtuusto maapohjan kiinteistöveroprosentiksi 1,30 ja yleisen kiinteistöveroprosentin rakennusten osalta 1,05 prosenttia.  

Lappajärven kunta on toiminut vuodesta 2002 siviilipalveluslaitoksen palveluspaikkana. Kunnanhallitus päätti, että siviilipalvelusta koskeva sopimus puretaan kokonaan 1.1.2024 lukien. 

Mainos

Kunnanhallituksen esityslistalla oli 1 000 euron avustus SPR:n kautta Marokon maanjäristyksen uhreille ja se toivoi myös kuntalaisten osallistumista avustustoimintaan. Kunnanhallitus siirsi asian käsittelyn hyvinvointivaliokunnalle, missä päätetään muistakin avustuksista.   

Lisää juttuja Lappajärveltä täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.