Kirjaston ja nuorisotilan suunnittelu jatkuu Vimpelissä

Vimpelin uusi kirjasto nousee entisen Kauniston talon tontille.
Vimpelin uusi kirjasto nousee entisen Kauniston talon tontille.

VIMPELIN keskustaan entisen Kauniston talon tontille rakennettavan kirjasto- ja nuorisotilarakennuksen alustavat arkkitehtisuunnitelmat ovat valmistuneet. Tekninen toimi päätti kilpailuttaa hankkeen teknillisenä KVR-urakkana sekä jatkaa kokonaisuuden suunnittelua. Suunnitelma käsittää 600-neliöiseen rakennuksen, jossa tilat jakautuvat noin puoliksi kirjaston ja nuorisotilojen kesken. Sen alustava kustannusarvio on noin 1,5 miljoonaa euroa.

–Tällä hetkellä suunnitelmat ovat puurunkoisesta rakennuksesta, mutta on mahdollista toteuttaa rakennus esimerkiksi hirsirunkoisena, kertoo tekninen johtaja Jarno Pulkkinen.

Tontti saatiin tyhjennettyä aiemmin tänä vuonna, mutta tontilla on edelleen maanalaisia rakenteita, joiden poistaminen on nyt ajankohtaista.

–Jos lisämääräraha myönnetään, purku olisi tarkoitus aloittaa mahdollisimman pian. Toki pitää urakoitsijoiden kanssa neuvotella, mikä on roudan syvyys eli kannattaako aloittaa nyt vai jättää keväälle. Kyseessä on noin viikon työ. Osa haetusta lisämäärärahasta kohdistuisi purkuun, osa jäisi suunnittelun jatkamiseen. Toiveissa on, että rakennus valmistuisi ensi vuoden aikana.

HYBRIDIKESKUKSEN suunnittelutyöryhmä kokoontui viikko sitten perjantaina.

–Kohteesta tehdään alustava arkkitehtisuunnittelu, jotta hankkeen kustannuksia voidaan paremmin arvioida. Tontilla purkutyöt jatkuvat, molemmat talot puretaan pian ja hallin perustusten purkaminen kilpailutetaan.

Kuinka tuoreet tiedot kunnan talouden tiukkenemisesta vaikuttavat investointisuunnitelmiin?

–Kestävyyslaskelmat, jotka Inspira meille teki, pitävät edelleen paikkansa. Meidän tulee pysyä laskelmien sisällä ja tähän suunnitelmat perustuvat. Tämänhetkisten tietojen mukaan meillä olisi varaa sekä kouluun että kirjastoon ja kunnan talous vielä pysyy kuosissa.

TEKNISEN TOIMEN vuosi on ollut touhukas. Paloaseman remontti saatiin tältä vuodelta valmiiksi, terveyskeskuksessa uusittiin yhden huoneen kalustusta, nuorisotalon julkisivun kunnostus toteutui ja Saarikentän piha-aluetta on aidattu, listaa Pulkkinen.

–Nyt aloitetaan kunnan virastotalon julkisivun putsaaminen ja siihen olisi tarkoitus vaihtaa yhdelle sivulle uudet ikkunat, muille on jo vaihdettu. Rantakylän koulun maalämmityshanke on käynnissä, kaivot on jo porattu, että saadaan vanhalle puolelle maalämpö. Siwan kiinteistössä tehdään peruskorjausta tulevaa käyttöä varten. Tulossa on myös liikuntahallin räystäskorjaus, intervalliin on tarjouksia kysytty ovien vaihtamisesta ja lisäeristeitä alakattoon, Venlassa ja Väinössä on suunnitteilla hyvinvointialueen pyytämiä muutoksia. Kiinteistöjen peruskorjauksia jatketaan ensi vuonna.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.