Avaruuden ihmeet houkuttelivat tähtitornille Evijärvellä 

Kari Lassila johdatti tähtitornilla kävijät kaukoputken saloihin. Illan aikana oli mahdollista nähdä Saturnus ja sen kuuluisat renkaat. Lassila toivoo, että tähtitornille löytäisi jatkossakin avaruuden ihmeistä kiinnostuneita harrastajia.
Kari Lassila johdatti tähtitornilla kävijät kaukoputken saloihin. Illan aikana oli mahdollista nähdä Saturnus ja sen kuuluisat renkaat. Lassila toivoo, että tähtitornille löytäisi jatkossakin avaruuden ihmeistä kiinnostuneita harrastajia.

SYYSLOMAVIIKON torstaina Evijärvellä sijaitsevalle tähtitornille kokoontui runsaasti avaruudesta kiinnostuneita, kun Evijärven kunta järjesti yhdessä eri yhteistyötahojen kanssa kaikille avoimen tapahtuman ”Niin suuri on avaruus”.  

Illan aikana halukkaat pääsivät kurkkaamaan Evijärven Taivastelijat ry:n yhdyshenkilön Kari Lassilan kanssa tähtitornin kaukoputkella taivaalle ja kuulemaan lisää avaruuden ihmeistä. Ihminen voi tuntea olonsa pieneksi kun pystyy nähdä aina Saturnukseen asti.  

Illan aikana pääsi myös nautiskelemaan Jenni Hangan sekä Kati Kupilan huoltamalla MLL:n makkaranpaistopisteellä nuotiomakkaraa tai sai lähteä etsintäretkelle tähtitornin lähimetsään 4H:n Hanna Honkaniemen opastuksella.  

Satu Koski (oik.) koki tapahtuman onnistuneeksi. Paikalle oli saapunut runsaasti väkeä ja uutta tähtitorni-iltaa suunnitellaan jo parin vuoden päähän uudestaan. Mukana oli myös yhteistyökumppanit Evijärven MLL:n parista Jenni Hanka (kesk.) ja Kati Kupila. Hanna Honkaniemi veti tähtitornin metsäalueella puuhapistettä perheille koko illan ajan.  

AJATUS avoimesta toimintaillasta lähti, kun useampia yhdistyksiä ja kunnan liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski päättivät istua alas suunnittelemaan kunnassa järjestettävää toimintaa.  

–Toivoin jotain yhteistä tapahtumaa syyslomalle, kertoo Koski. –Mietimme olisiko se joku pomppulinnatapahtuma liikuntasaliin vai mikä. Siinä meille tuli mieleen, että evijärveläiset itse hyödyntävät tähtitornia todella huonosti. Joten päätimme kysyä Taivastelijoilta olisiko meillä mahdollisuutta järjestää heidän kanssaan yhteistyössä koko perheen tapahtuma tähtitornissa ja sen lähiympäristössä, Koski jatkaa. 

Kosken mukaan kierrettyään perusopetuksen luokissa selvisi, että vain harva oppilaista oli tähtitornilla käynyt. Tutustumiskäyntejä ja kaukoputkea ihmettelemään saapuu koululuokkia usein kuitenkin muilta paikkakunnilta.  

Tapahtuman jälkeen tunnelma illasta on järjestäjillä Kosken mukaan positiivinen. Ilta oli onnistunut monilta eri osin ja suunnitelmia yhteistyöstä Taivastelijoiden kanssa on myös tulevaisuudelle.  

Avaruuden ihmeitä tutkimaan tulleiden määrä oli iloinen yllätys. –Syysloma oli ajankohtana todella hyvä. Perheet olivat tosi innokkaasti liikkeellä ja isolla ikähaarukalla. Myös ulkopaikkakuntalaisia syyslomalaisia oli paljon paikalla, Koski toteaa. 

YHTEISTYÖ eri tahojen ja kunnan välillä jatkuu tiiviisti jatkossakin Kosken mukaan. Myös loppuvuodelle on suunnitteilla useita eri tapahtumia.  

–Seuraava perhetapahtuma järjestetään yhteistyössä KPO:n kanssa 18.11. Se on viime vuonna ensimmäisen kerran Evijärvellä ollut Ice skating luistelutapahtuma. Siitä seuraava yhteistyötapahtuma on joulunavaus ja sen jälkeen joulukuussa vuorossa on lasten ja nuorten lätkäturnaus, luettelee Koski. 

Tulevaisuudessa kunta panostaa yhteistyöhön varsinkin MLL:n kanssa. –Tarkoitus on järjestää yhteistyössä jonkinlaisia perhetapahtumia lähes kuukausittain, Koski kertoo. –Toivomme evijärveläisperheiden lähtevän näihin innolla mukaan. Tapahtumia tulee olemaan pääasiassa ulkona, mutta myös sisätiloissa.  

Evijärven Taivastelijat ry:n toiminta on aktiivista pimentyvinä vuodenaikoina, ja kaukoputken ja avaruuden saloihin pääsee tutustumaan aina tiistai-iltaisin tähtitornilla. Tähtitornin sivut löytyvät myös Facebookista.  

Noora Tupeli

Evijärven tähtitornilla vietettiin “Niin suuri on avaruus”-tapahtumaa syyslomaviikolla. Jono kaukoputken luokse kasvoi illan aikana parhaimmillaan koko pihan mittaiseksi.  
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.