Kortesjärven kudontapiiri säilyttää suosionsa vuodesta toiseen  

Hillevi Ylesmäki ja Heli Lappinen suunnittelemassa värimaailmaa.
Hillevi Ylesmäki ja Heli Lappinen suunnittelemassa värimaailmaa.

ILOINEN puheensorina täyttää kudontatilan Kortesjärvellä, kun naiset kokoontuvat kutomaan Järvilakeuden kansalaisopiston tiloissa joka maanantai. 

–Matto on suosituin kudontatyö, mallit katsotaan yleensä kirjoista, lehdistä tai netistä. Paikan päällä luodaan yhdessä loimet ja katsotaan, että jokaiselle löytyy mieleinen työnsarka, kertoo Järvilakeuden kansalaisopiston tuntiopettaja Henna Mantere

Kudontatilassa on 10 kangaspuut, joissa kaikissa on työt meneillään tai puut odottavat uutta kutojaa. Kangaspuihin on luotu erilaisia loimia mustia ja vaaleita, shaaliloimia, mattoloimia erilaisilla sidoksilla ja leveyksillä, taalainsidoksella olevia loimia, pyyheliinaloimia, kaitaliina- ja poppanaloimia. Monenlaista moneen makuun. 

–Kortesjärven ryhmä on kyllä erityisen aktiivinen ja viikossa täällä ehtii tapahtua vaikka mitä, naurahtaa Henna. 

Huumori kukkii ja naurua piisaa tässä ryhmässä, monelle harrastus onkin suorastaan käsityöterapiaa. 

Mainos

–Aivot pysyvät vireänä ja sosiaalinen kanssakäyminen on tärkeää. On mukava lähteä kotoa jonnekin ihmisten ilmoille, sitä paitsi täällä oppii aina jotain uutta. Aina autetaan, jos toinen apua tarvitsee. Yhteishenki on ryhmässä hyvä ja yksin ei tarvitse jäädä, toteavat naiset yhteen ääneen. 

Suurin osa harrastajista on eläkkeellä, koska aikaa tähän harrastukseen saa kulumaan huomaamattaan useita tunteja. Valmiit tuotokset päätyvät lahjaksi suurilta osin. Osa Kortesjärven porukasta on harrastunut kutomista vuoden ja osa 25 vuotta. 

–Tänne voi tulla tutustumaan kutomiseen harrastuksena. Kaikki otetaan vastaan ja mukaan mahtuu. Me autamme alkuun, halusit tai et, naurahtaa porukka pilke ihan kaikkien silmäkulmassa. 

Sirpa Kiviaho 

Henna Mantere, Anna-Maria Mattila ja Anne Rantala ehtivät työn lomassa myös rupatella.
Kangaspuilla on mahdollista luoda monenlaisia kuvioita.
Shaaliloimi.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.