Kortesjärven Palokuntanaisten toiminta jatkunut jo yli 20 vuotta  

Kuvassa Palokuntanaisten perustajajäsenet vasemmalta oikealle: Marianne Anttila, Päivi Erkinheimo, Raili Pirttinen, Anne Juntunen, Ritva Nuottimäki, Arja Olli, Helena Wallenius, Anne Erkinheimo. Kuvasta puuttuu Hilkka Ylitalo.
Kuvassa Palokuntanaisten perustajajäsenet vasemmalta oikealle: Marianne Anttila, Päivi Erkinheimo, Raili Pirttinen, Anne Juntunen, Ritva Nuottimäki, Arja Olli, Helena Wallenius, Anne Erkinheimo. Kuvasta puuttuu Hilkka Ylitalo.

KORTESJÄRVEN paloasemalla 30. syyskuuta juhlittiin palokuntanaisia, jotka täyttivät 20 vuotta. Kortesjärven palokuntanaiset perustettiin 14. elokuuta 2003. 

Tapahtuma alkoi palokuntanaisten puheenjohtaja Arja Ollin reippaalla tervetuliaispuheella, jonka jälkeen Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen tervehdyksen juhlassa lausui Keijo Kangastie. Pohjanmaan pelastusalan Liitto Ry:n naistyötoimikunnan tervehdyssanat lausui Tarja Kattelus. Tapahtuma eteni naisten toiveesta hyvin rennosti.  

–Tanssi- ja lauluesityksestä vastasivat Tyyne ja Martta, jotka nostivat tunnelman kattoon heti ruokailun jälkeen, kertoo palokuntanaisten sihteeri Johanna Taivainen

Tyyne ja Martta.

Yllätystervehdyksen toi Palomiesyhdistyksen puheenjohtaja Jussi Erkinheimo 140-metrisellä puheellaan. Puheessaan hän viittasi tärkeään asiaan, jota ei jokapäiväisessä toiminnassa aina tule huomattua. Suora viittaus Erkinheimon puheesta: ”Mielestäni tulipalojen sammuttaminen on joukkuepeliä, jossa palomiehet toimivat hyökkääjinä ja palokuntanaiset puolustajina ja maalivahteina. Meidän joukkue ei ole hävinnyt yhtäkään peliä eikä tule jatkossakaan häviämään.” Erkinheimo kertoi myös palokuntanaisten historiasta puheessaan. Tapahtumassa muistettiin palokuntanaisia lahjakortein, sekä perustajajäseniä palokuntanaisten logolla varustetuilla lasipalkinnoilla. 

Palokuntanaiset mielletään usein muonittajiksi, mutta todellisuudessa he tekevät paljon muutakin, kuten valistustyötä tapahtumissa palomiesten rinnalla. Palokuntanaiset osallistuvat myös hyväntekeväisyyteen sekä järjestävät tarjoiluja esimerkiksi syntymäpäiville, hääjuhliin ja hautajaisiin. 

–Palokuntanaisiin kuuluu tällä hetkellä yksitoista henkilöä. Jokaisella heistä on erilaiset koulutukset sekä työhistoria. Palokuntanaisten perustajajäsenistä mukana on vielä kahdeksan naista, kertoo Taivainen. 

Kortesjärven palokuntanaiset sekä Kortesjärven palomiehet yhdessä palokuntanuorten kanssa järjestävät Päivä paloasemalla -tapahtuman 25. marraskuuta 2023 kello 10–14. Tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita. 

–Tapahtuman lomassa voi tulla keskustelemaan palokuntanaisten toiminnasta lisää. Palokuntanaisiin tarvitaan lisää väkeä ja kaikki halukkaat ovat sydämellisesti tervetulleita. Tehtävään perehdytetään, eli ennakkoon ei tarvitse osata asioita, kertoo palokuntanaisten puheenjohtaja Arja Olli

Sirpa Kiviaho 

Jussi Erkinheimon 140 metriä pitkä puhe.
Arja Olli.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.