YWAM Ruurikkalassa tarjotaan kansainvälistä koulutusta yhteistyössä eri alojen huippuosaajien kanssa 

Ruurikkalan luokkahuoneessa on mukavat puitteet opiskeluun.
Ruurikkalan luokkahuoneessa on mukavat puitteet opiskeluun.

YWAM – Youth With A Mission, on maailman suurin yhteiskristillinen lähetys- ja koulutusjärjestö, joka toimii taustajärjestönä myös Ruurikkalan keskukselle. 

–Ruurikkalan toiminnan ytimessä on näky sukupolvesta, joka kantaa sisimmässään sekä Jumalan Sanan periaatteita, että näkyä yhteiskunnasta, joka kaipaa kipeästi sitä muutosta, jota Raamatun opit todeksi eletty elämä tuottaa, kertoo Ruurikkalan johtaja Roope Laukkonen. Paikallisyhdistyspohjalta järjestettävää toimintaa hän johtaa yhdessä vaimonsa Sanna-Maria Laukkosen kanssa. 

–Arvot ovat taustajärjestön kanssa yhteiset, mutta jokainen paikallisyhdistys vastaa itse rahoituksestaan ja toiminnastaan. 

Vuonna 2021 pioneerattiin Ruurikkalassa School of Inspiration, Innovation & Influence -koulutuskokonaisuus. Yhdeksän kuukautta kestävässä kansainvälisessä koulutuksessa yhdistyvät Jumalan tunteminen, Raamatun syvyys, erilaisten maailmankuvien ja yhteiskunnan vaikutuskanavien ymmärtäminen, kommunikaatiotaidot ja johtajana kasvaminen. Opetuskielenä on englanti. Lisäksi oppilas valitsee mieleisensä ”erikoistumishaaran”, joka kulkee läpi koulun ja antaa konkreettisia välineitä ja ennen kaikkea vahvan näyn yhteiskunnan keskellä Jumalan kanssa toimimisesta. 

Erikoistumishaaroja ovat tällä hetkellä yrittäjyys sekä kulttuuri, jonka alla voi erikoistua kuvataiteen, videotuotannon ja esittävän musiikin alueilla. Erikoistumislinjat laajenevat tulevina vuosina ja jo olemassa olevien linjojen lisäksi suunnitellaan koulutus-, media-, tiede ja tekniikka- sekä politiikan erikoistumisaloja. 

–Vastaavanlaista kokonaisuutta ei ole muualla maailmassa. School of Inspiration, Innovation & Influence antaa hyväksytysti suoritettuna todistuksen myös YWAMin  DTS:stä (Discipleship Training School), mikä avaa ovet jatko-opintoihin University of the Nations -yliopistossa, kertoo Laukkonen. 

Koulun visio on olla kasvupolkuna erilaisille ihmisille, palvella kristittynä yhteiskunnan keskellä. 

–Olemme täällä tukemassa ihmisten omien lahjojen valjastamista yhteiskunnan parhaaksi. Suunnitelmia tulevaisuuteen riittää paljon, kertoo Laukkonen. 

Pääsääntöisesti Ruurikkalassa opiskelee suomalaisia opiskelijoita, mutta koulutus kiinnostaa myös kansainvälisesti. Tällä hetkellä opiskelijoita on yhdeksän, joista kolme tulee Brasiliasta, Columbiasta ja Yhdistyneistä Arabiemiraateista. 

Mainos

–Tämä on opettanut kunnioittamaan kaikenlaisia kulttuureja. 

Roope Laukkonen uskoo Ruurikkalan School of Inspiration, Innovation & Influence -koulutuskokonaisuuden vetovoimaan myös tulevaisuudessa.

VUONNA 2005 Laukkonen kävi itse YWAM:n peruskurssin, DTS:n. 

–Kurssin aikana laskeutui sydämelle tunne, että tämä on tärkeää, tämän parissa haluan tehdä töitä. Nyt pioneerattava School of Inspiration, Innovation & Influence on monien kokemusten synnyttämän näkemyksen tulos, jossa kristillisen arvopohjan päälle rakennetaan kasvupolku koko elämän kestävälle uralle. Tällaiselle toiminnalle vaikuttaa olevan paljon kysyntää niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. 

Koulutuksen hän ajattelee vastaavan kaipuuseen, jota tämän päivän nuoret potevat kautta maailman. 

–Lähtökohtaisesti nuorilla tänä päivänä on kaikki eväät elämään. On tietoa, mahdollisuuksia ja resursseja. Usein nuorilta kuitenkin puuttuu näky, elämänsuunta. Tutkimusten mukaan nuoret kristityt luopuvat seurakunnasta kolmesta syystä: omat henkilökohtaiset juuret omaan uskoon puuttuvat, enemmänkin ollaan juurtuneita seurakuntaan ja sen ihmisiin. On puutetta sukupolvet ylittävistä mentorisuhteista, eikä ole riittävästi työvälineitä toimimaan yhteiskunnan keskellä. Lisäksi ei osata vastata ihmisten hengellisiin kysymyksiin ja tarpeisiin, Laukkonen listaa. School of Inspiration, Innovation & Influence pyrkii vastaamaan kaikkiin näihin puutteisiin.  

–Koulun tavoitteena on auttaa näkemään maailma missä eletään ja myös se, mitä tapahtuu meidän yhteiskunnalle, jos perusarvot rapistuvat ja niitä seuranneet siunaukset menetetään. Miltä tämän päivän Suomi näyttäisi, jos me ajattelisimme muiden ihmisten parasta, olisimme totuudellisia, luottaisimme toisiimme ja kunnioittaisimme ihmisten mielipiteitä ja erilaisuutta? Miten se vaikuttaisi politiikkaan, mediaan ja liike-elämään? Ehkä ihmisten ajatus ”Raamatun arvoista” on jotain muuta sen takia, että kristityiksi itseään kutsuvat ihmiset ovat toimineet hyvin itsekkäästi, pohtii Laukkonen. 

–Koulutuksesta saatu palaute on vakuuttanut meidät siitä, että se täyttää nuorten kokemaa tyhjiötä ja antaa vankkaa pohjaa ja suuntaa elämälle.  

Tärkeitä koulutuksen yhteistyökumppaneita on YWAM:n lisäksi Nordic School of Entrepreneurship, ICCC – Kansainvälinen Kristillinen kauppakammari, sekä Omnia, Espoon seudun koulutusyhtymä. 

–Kaikki yhteistyökumppanit ovat tästä koulutuksesta aivan innoissaan, tämä tuo myös heille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.