Vastapainoa pelolle ja pimeydelle — Ruurikkalassa tarjotaan lapsille valoisa vaihtoehto halloween-teemalle 

Essi Kujala (vas.) ja Sanna-Maria Laukkonen järjestävät lapsille yhdessä muiden vanhempien kanssa Valo voittaa -tapahtuman Ruurikkalan pihapiirissä sekä taustalla näkyvässä uudessa Majakka-rakennuksessa tulevana perjantaina.
Essi Kujala (vas.) ja Sanna-Maria Laukkonen järjestävät lapsille yhdessä muiden vanhempien kanssa Valo voittaa -tapahtuman Ruurikkalan pihapiirissä sekä taustalla näkyvässä uudessa Majakka-rakennuksessa tulevana perjantaina.
LOPPUVUODEN pimeys tuo mukanaan syksyiseen iltahämyyn sujahtavia tapahtumia. Myös halloween-aika on kuumimmillaan. Kauppojen hyllyihin ilmestyy pelon ympärille luotuja naamiaisasuja sekä rekvisiittaa ja mainoksista kurkistaa synkällä hymyllä varustettu kurpitsa jos toinenkin.

Kaikille ei kuitenkaan markkinavoimalla jylläävä pelon ilmapiiri tunnu lainkaan omalta, joten niinpä Evijärven Ruurikkalassa halutaan tänä vuonna pimeyden ja pelkojen keskelle tarjota mahdollisuus valoisampaan tunnelmaan. Pelko-teeman rinnalle tuodaan vastapainona toivon ja valon ilmapiiri.  

Valo voittaa -lastentapahtumaksi nimetty, perheen pienimmille sekä alakoululaisille suunnattu tapahtuma, on syntynyt useamman vanhemman tarpeesta saada järjestää jotain vaihtoehtoista halloweenin aikana, kertovat tapahtumaa muiden vanhempien kanssa suunnittelevat Sanna-Maria Laukkonen sekä Essi Kujala.  

–Illan toteuttamisen pohjana oli toive tuottaa jotain mielekästä lapsille, kertoo Laukkonen. –Halloween-kulttuuri sekä siihen liittyvät ilmiöt eivät ole kaikille asioita, joita halutaan lapsille tarjota tai mille heitä halutaan altistaa. Tämä on ehkä tällainen vastaveto valtakulttuuriin, Laukkonen jatkaa. 

Laukkonen toivoisikin, että kotona ja koulussa pohdittaisiin enemmän tarvetta tuoda lapsille pelon, pimeyden ja kuoleman elementtejä arkeen, jota halloween ja sen alkuperä vahvasti edustaa.  

–Kun lapsissa nähdään pahoinvoinnin ja ahdistuksen lisääntymistä, toivoisin että mietittäisiin enemmän, miksi me haluamme niitä aikuisina vielä lisätä, ihmettelee Laukkonen.  

Myös Kujala kokee pelottavien teemojen äärellä elettävän arjen kuormittavan lapsia. Aikuisille halloween-materiaali saattaa olla sivuseikka, mutta lapsen kyky ei välttämättä ole sama.  

–Ikään kun se ei vaikuttaisi, että kuukauden ajan käyt kaupassa, jossa on esillä sellaista symboliikkaa. Lapset ne hoksaa, niitä pohtii ja muodostaa omia mielikuvia, pohtii Kujala. 

RUURIKKALASSA perjantaina 4.11. järjestettävässä iltatapahtumassa ajatuksena on, ettei kenenkään tarvitse pelätä. Kujalan mukaan tapahtuman keskeisiksi teemoiksi ovat valikoituneet ajatukset valosta, toivosta sekä rauhasta ja niiden pohjana ovat kristilliset arvot. 

Ilta alkaa kaikille yhteisesti kokoontumalla Ruurikkalan piha-alueelle kello 17 oman taskulampun kanssa. Alle kouluikäiset voivat tulla tapahtumaan yhdessä vanhemman kanssa ja alakouluikäiset voivat tulla vapaasti itsekseen. Ohjeistukset annetaan kaikille samanaikaisesti, joten on tärkeää saapua paikalle heti alkuun.  

Ruurikkalan pihapiirin ympäristöön on rakennettu reitistö, jota seurataan taskulamppujen valossa.  

–Kenenkään ei tarvitse pelätä pimeässä, sillä reitille pääsee parin kanssa, hymyilee Laukkonen. 

Ulkoilun jälkeen siirrytään lopuksi uuteen vastavalmistuneeseen Majakka-rakennukseen.  

–Täällä tarjolla on ilmaiseksi herkkuja, musiikkia sekä nukketeatteriesitys, kertoo Kujala.  

Tapahtuma on kaikille halukkaille avoin ja se loppuu kello 19 mennessä. Tapahtuman järjestäjätahoina toimivat yhteistyössä YWAM Ruurikkala sekä Evijärven helluntaiseurakunta.  

Noora Tupeli 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.