Lisääntynyt päihteiden käyttö haastaa työelämää jatkossa nykyistäkin enemmän

JPYP tarjosi yrittäjille aamiaisen, jossa tarjoiltiin aamupalan lisäksi tietoutta päihteistä, jotka haastavat työelämää ja työnantajia tulevaisuudessa yhä enemmän. Tietoa tarjoilivat Toni Harjula ja Kari Korhonen.
JPYP tarjosi yrittäjille aamiaisen, jossa tarjoiltiin aamupalan lisäksi tietoutta päihteistä, jotka haastavat työelämää ja työnantajia tulevaisuudessa yhä enemmän. Tietoa tarjoilivat Toni Harjula ja Kari Korhonen.
JPYP tarjosi yrittäjille aamiaisen, jossa tarjoiltiin aamupalan lisäksi tietoutta päihteistä, jotka haastavat työelämää ja työnantajia tulevaisuudessa yhä enemmän. Tietoa tarjoilivat Toni Harjula ja Kari Korhonen.
JPYP tarjosi yrittäjille aamiaisen, jossa tarjoiltiin aamupalan lisäksi tietoutta päihteistä, jotka haastavat työelämää ja työnantajia tulevaisuudessa yhä enemmän. Tietoa tarjoilivat Toni Harjula ja Kari Korhonen.

ALAJÄRVELLÄ oli keskiviikkona 11. lokakuuta tarjolla päihdetietoutta yrittäjien aamupalatilaisuudessa sekä illalla yleisessä vanhempainillassa. Molemmat tilaisuudet järjestettiin Hotelli-ravintola Alvariinissa ja niissä puhui päihdevalistustyötä tekevä Kari ”KK” Korhonen.

Päihteet työelämässä -otsikolla aamiaistilaisuuden osallistujille tuotiin tietoa siitä, miten kohdata asiakkaaksi tuleva aineissa oleva henkilö, ja kuinka pysyä ajan tasalla työnantajan roolissa, kun perinteinen alkoholinkäyttö vähenee ja samaan aikaan sekakäyttö lisääntyy. Huumausaineita tuodaan maahan aiempaa enemmän ja niitä käyttävät yhä nuoremmat.

Erilaiset vaikutukset, yhteiset haittavaikutukset

Korhonen kertoi, kuinka erilaiset huumausaineet vaikuttavat ihmisiin.

–Sekakäyttäjän tunnistaa erilaisista tableteista, rasioista ja pilleripurkeista, ja kun mennään niin sanotusti övereillä, esimerkiksi heroiinipohjaisten tuotteiden käyttäjillä humalainen vaikutelma ilman alkoholin tuoksua, on väsymystä, sekavuutta, liikkeiden kankeutta ja puheen epäselvyyttä. Amfetamiinipohjaisten tuotteiden käyttäjät pysyvät skarppeina ja jaksavat toimia, mutta lopulta valvominen vaatii veronsa. Tämä käyttö jää työelämässä ehkä eniten piiloon.

–Nuorille suunnatut muuntohuumeet ovat ongelma sinällään, koska uudet päihteet ovat periaatteessa laillisia ennen kuin ne lainsäädännöllä luokitellaan laillisiksi. Niiden pitoisuuksista ei yhtään tiedä, mitä niissä on. Meri-Lapista löydetyistä muuntohuumeista oli laboratoriokokeissa löydetty muun muassa ihmisvirtsaa.

Huumaavien aineiden haittoja ovat vahva riippuvuus ja vaikeat vieroitusoireet, oksentelu, kouristelu ja myrkytystilat, kuolemaan johtavat yliannostukset sekä itsemurhat. Yhä nuoremmat käyttävät, mutta myös myyvät huumeita rahoittaakseen käyttönsä.

–Huumeiden saanti on nyt helpompaa kuin koskaan, ei tarvitse tuntea ketään huumeidenkäyttäjää. Älypuhelin ja sovellukset mahdollistavat huumeiden ostamisen helposti missä tahansa. Asenteet huumeidenkäyttöä kohtaan ovat muuttuneet ajan saatossa sallivammiksi.

Työelämässä avoimuus on tärkeää

OSA huumeita käyttävistä hoitaa työnsä hyvin niistä huolimatta, osa ei, eikä työnantaja välttämättä tule tietämään käytöstä mitään. Työnantajan hyvä seurata aikaa ja ilmiöitä.

Huumeet aiheuttavat hankaluuksia ihmissuhteisiin, johtavat usein rikoksiin, pelkoihin ja vainoharhoihin sekä yleiskunnon heikkenemiseen. Työkyky voi säilyä pitkään huumeiden käytöstä huolimatta, mutta lopulta väkivalta sekä henkinen, sosiaalinen ja fyysinen riippuvuus vievät terveyden.

–Siinä pisteessä aineet määräävät kaiken elämässä.

–Työterveyshuollon tulee olla kunnossa. Testeihin ei voi velvoittaa, ellei ole perusteltua epäilyä huumeen käytöstä, tai osoitusta siitä, ettei suoriudu työtehtävistään.

Korhonen nosti esimerkiksi Alajärven Puhelinosuuskunnan, jossa kaikki työntekijät testataan.

–Terveystalon kanssa tehtiin yksinkertainen päihdeohjelma. Ei haluta kytätä työntekijöitä, vaan välitetään heistä. Uusille työntekijöille on huumeseulat, mutta työntekijän ei ole pakko todistusta antaa työnantajalle. Eihän vapaa-ajan päihteiden käyttö sinänsä meille kuulu, mutta meillä on vastuu muista työntekijöistä. Työterveystarkastuksissa käydään läpi asioita alkoholin käytöstä lähtien varhaisen puuttumisen mallin merkeissä. Halutaan ohjata hoitoon, jos sellaiseen on tarvetta. Mahdolliset ongelmat on otettava puheeksi avoimesti ja tuettava hoitoon hakeutumista, kertoi Alajärven Puhelinosuuskunnan toimitusjohtaja Toni Harjula.

–Pelko ja häpeä ovat usein syynä sille, että hoitoon ei mennä, Korhonen tietää.

Asiakaspalvelussa asiallisuus on valttia

KUN työpaikalla kohtaa sekavassa tilassa olevan henkilön tai asiakkaan, on tärkeää säilyttää asiallisuus ja maltti.

–Häpeä, syyllisyys ja heikko itsetunto voivat purkautua väkivaltaisuutena. Henkilökunnan rauhallisuus ja hyväksyntä voivat ehkäistä välikohtauksen syntymisen. Paheksunta ja moralisointi on kuin heittäisi bensaa tuleen. Vartija kannattaa pyytää apuun, jos tulee ongelmia. Jos tulee uhkailua, älä koskaan alistu siihen, vaan ilmoita heti poliisille. Tänä päivänä ei ole mitään sääntöjä, jos ollaan kytköksissä rikollisuuteen, velat ja korot keksitään ja vaikka olisit maksanut, keksitään uusi velka.

VÄHÄN erilaisessa vanhempainillassa Korhosen lisäksi äänessä oli teknisenä asiantuntijana Toni Harjula. Hän kertoi vanhemmille, mitkä asiat johtavat päihteidenkäyttöön ja kuinka helppoa huumeita on nykyisin hankkia.  

–On ihan reilua, että vanhemmatkin tietävät, kuinka Telegram-ryhmissä saa ostettua huumeita, Harjula kertoi.

Aiheesta meillä aiemmin julkaistua

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2021/02/09/huumeiden-kayton-lisaantyminen-nakyy-katukuvassa/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/05/18/evijarven-ylakoululaiset-uppoutuivat-arjen-taitoihin/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2019/10/28/marko-jantunen-puhuu-huumeista-kokemuksen-syvalla-rintaaanella/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.