Omakotitalojen rakentamisesta saatua oppia hyödynnetään Finnlamellin hirsisissä oppimisympäristöissä

Finnlamellin hirsinen oppimisympäristö on mahdollista toteuttaa nopealla aikataululla.
Finnlamellin hirsinen oppimisympäristö on mahdollista toteuttaa nopealla aikataululla.

Finnlamelli on kehittänyt hirsisen oppimisympäristön, joka toimii käyttötarpeen mukaan niin kouluna kuin päiväkotinakin. Suunnittelun lähtökohtana on ollut tehdä terveellinen, ekologinen ja pedagogisesti toimiva oppimisympäristö, joka on tarvittaessa siirrettävä ja käyttötarpeen mukaan muunneltava.

Finnlamellin hirsisen koulu- tai päiväkotirakennuksen toimitusaika voi parhaimmillaan olla jopa vain 16 viikkoa. Siksi se soveltuu erityisen hyvin odottamattomiin tarpeisiin ja tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeaa ratkaisua.

Finnlamellin toimittamia päiväkoteja on muun muassa Evijärvellä, Vimpelissä, Alajärvellä ja Siilinjärvellä.

Elementit työstetään valmiiksi tehtaalla

Kaikki hirsirakennuksen elementit rungoista ja lattiarakenteista väliseiniin, päätyristikoihin ja kattoelementteihin työstetään tehtaalla millintarkasti valmiiksi asti, jotta asennus työmaalla olisi mahdollisimman nopea. Kun toimitus on saapunut työmaalle, hirsirakennuksen asennus vesikattoon asti hoituu parissa päivässä.

Siirrettävä ja muunneltava

Finnlamellin oppimisympäristö on edullinen perusrakennus, joka on käyttötarkoituksen tai käyttötarpeen muuttuessa tarvittaessa sekä siirrettävä että muunneltava. Tämä otetaan huomioon niin rakennuksen suunnittelussa ja tehtaalla elementtien tuotannossa kuin työmaalla rungon asennuksessa.

Esimerkiksi hirret liitetään rakennustyömaalla toisiinsa ruuvaamalla tiiviisti toisiaan vasten, mikä mahdollistaa siirron seinä kerrallaan elementteinä. Myös vesikaton asennuksessa ja suunnittelussa siirrettävyys on huomioitu niin ristikkojaon kuin peltien saumojen osalta.

Ratkaisu asiakkaan tilatarpeiden mukaan

Finnlamellin oppimisympäristön suunnittelussa hyödynnetään kolmiulotteista suunnitteluohjelmaa, jolla voidaan visualisoida näkymiä. Asiakas hahmottaa tilantarpeen ja tilojen toimivuuden konkreettisemmin, kun hän ohjelman avulla pystyy virtuaalisesti liikkumaan rakennuksen sisällä ja tutustumaan eri tilaratkaisuihin. –Käytämme  laadukkaita materiaaleja ja rakennamme korkealaatuisesti. Pystymme kuitenkin pitämään hintamme kilpailukykyisenä kokemuksen ja tehokkaiden prosessien avulla. Rakennamme satoja muuttovalmiita omakotitaloja vuodessa, ja hyödynnämme samaa vahvaa osaamista hirsirakentamisessa myös projetiliiketoiminnassamme, kertoo Finnlamellin projektiliiketoiminnan projektipäällikkö Pentti Pajala.

Finnlamellilla pitkät perinteet hirsirakentamisessa

Finnlamelli on valmistanut vuodesta 1995 lähtien noin 15 000 hirsirakenteista omakotitaloa ja vapaa-ajan rakennusta, ja lisäksi se toimittaa hirsirakenteisia rakennuksia julkiselle ja yksityiselle sektorille.

Finnlamelli on osa DEN Finlandia, jonka muita talobrändejä ovat Designtalo ja Keskon kanssa yhteinen Ainoakoti. DEN Finland on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Konsernissa työskentelee yli 400 ammattilaista. Liikevaihto vuonna 2022 oli 226,2 miljoonaa euroa.

Arkistojen aarteita

Finnlamelli vaihtaa toimitusjohtajaa ja tähtää ulkomaille – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Evijärven uusi päiväkoti rakennettiin käyttövalmiiksi 4,5 kuukaudessa – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.