Kalkkiuunimonumentin suunnittelutyö valmis

Vimpelin kiertoliittymä saa kalkkikivimonumentin.
Vimpelin kiertoliittymä saa kalkkikivimonumentin.

VIMPELIN tekninen toimi on tilannut Pentti Mustamaa Ky:lta suunnitelman kantatiellä keskustaajaman kohdalla olevan kiertoliittymän kalkkiuunimonumentista. Suunnittelu on nyt valmistunut ja noin neljä metriä kanttiinsa olevan, noin 2,5 metriä korkean maamerkin toteuttajaksi valittiin Klemolan Betoni Oy. Kantikas kalkkiuuni toteutetaan valamalla perustukset, joiden päälle asetetaan valmiit seinäelementit. Nordkalk Oy:n Vimpelin yksikkö on tarjonnut seinäelementteihin lisättävät kalkkikivet kunnalle muistomerkkiä varten.

Teknisen toimen investointiosassa kiertoliittymän monumentin valmistamiseen on varattu 10 000 euron määräraha. Hankkeen kokonaiskustannus tulee ylittymään noin 15 000 eurolla ja sen kattamiseen esitetään siirrettäväksi rahaa talousarvio momenteilta Keskustan viihtyvyys/jouluvalot sekä Kevyenliikenteen väylä, Rantakylä.

Kiertoliittymän koristeella haluttiin tuoda esille Vimpelin historiaa. Kalkinpolttoperinne tulee näkymään ohikulkijoille kalkkiuunina, jonka kaikilla neljällä sivustalla on uuninluukut. Valaistus teoksessa vaihtelee kuin kalkki palaisi uunissa parhaillaan.

Teknisen lautakunnan kokouksessa 27. syyskuuta Jukka-Pekka Uusitupa esitti muiden lautakunnan jäsenten kannattamana, että asia jätetään pöydälle lisäselvityksiä varten.

Mainos

Kalkinpolttoperinnettä Vimpelissä. Juttu jatkuu linkin jälkeen.

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2019/08/17/viela-syttyy-kalkkiuuni-hallapurolla/

TEKNINEN lautakunta myönsi Destia Oy:lle jatkoluvan maa-ainesten ottoon tilalle Neerpakka, joka sijaitsee 5,5 kilometriä Vimpelin keskustasta Veteliin päin. Lupa myönnettiin 10 vuodeksi. Ottoalueen pinta-ala on noin 3,67 hehtaaria ja ottomäärä 150 000 kuutiota. Vuosittainen ottomäärä on 15 000 kuutiota. Ottamistoiminnasta ei saa aiheutua haittaa naapuritiloille tai vahinkoa kuten melu-, pöly- eikä tärinähaittaa lähistöllä liikkuville.

Luitko jo nämä tuoreet uutiset?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/10/03/taidetta-kuudelta-vuosikymmenelta-maalaamisen-ilosta/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/10/03/poliisilaulajat-ihastuttivat-vimpelissa/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/10/02/teuvo-makela-palasi-koulumaailmaan-koulupappana/

Juttua muokattu 4.10.2023 klo 13.39, lisätty maininta pykälän jättämisestä pöydälle lisävalmistelua varten.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.