Viikon 40 Lyhyet uutiset: Avustukset uuteen jakoon Evijärvellä

Viikon 40 lyhyet uutiset: kiekkokausi käynnistyi, työpaikkoja tulee hakuun.
Viikon 40 lyhyet uutiset: kiekkokausi käynnistyi, työpaikkoja tulee hakuun.

EVIJÄRVEN sivistyslautakunta päätti 26. syyskuuta, että kulttuuritoimen toiminta- ja kohdeavustukset laitetaan uudelleen hakuun syksyn aikana. 17. syyskuuta päättyneessä haussa saatiin kaksi hakemusta, mutta lautakunta totesi, että hakemukset eivät täyttäneet kriteerejä. Rahaa on kevään jälkeen jaossa vielä 1 300 euroa. 

FitFactory jatkaa kortesjärveläisvoimin 

ALAJÄRVELÄISEN liikuntakeskus FitFactoryn toiminta jatkuu lokakuun alusta alkaen kortesjärveläisten Mari-Elina Kottarin ja Quentin Sobrien toimesta. FitFactoryn perustaja Tuija Silver-Lager möi liiketoiminnan Bodytec3 Oy:lle, joka pyörittää myös Kauhavan Kuntokeskus Korjaamoa. Elina Luoma-aho ja Thea Huttula jatkavat FitFactoryllä tuttuun tapaan. 

Lapua 1976 keräsi jo 100 000 katsojaa 

LAPUA 1976 -elokuva ylitti syyskuussa 100 000 katsojan rajan, jota voidaan pitää hittielokuvan rajana. Katsojamäärä hilautui noin 119 000 lipun ostaneeseen, mikä tekee elokuvasta kaikkien aikojen kolmanneksi katsotuimman Etelä-Pohjanmaalla. Se oli kolmas kotimainen elokuva, joka ylitti 100 000 katsojan rajapyykin tänä vuonna. Elokuvan tekemisessä oli mukana vahva edustus myös Järviseudulta. 

Ankkureille sopimuksia 

JUHA-MATTI Jaatinen jatkaa Ankkureiden Superpesisjoukkueen viuhkan varressa 1+1-vuotisella sopimuksella. Hän saa rinnalleen toiseksi pelinjohtajaksi Eemil Peltomäen. Peltomäki toimi viime kaudella joukkueen lajivalmennuksessa ja hoiti myös muutamassa edustusjoukkueen ottelussa toisen pelinjohtajan roolia. Ankkurien poikien Superpesisjoukkueessa Peltomäki nähtiin viuhkan varressa viime kaudella.  

Kotiuttajajokeri Juho Ihamäki on niin ikään kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen.  

Mainos

Evijärvellä vähiten työttömiä 

TYÖTTÖMIEN työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuussa Etelä-Pohjanmaalla Manner-Suomen alhaisin. Alhaisin työttömyysprosentti on Evijärvellä, 2,7. Lappajärvellä työttömiä on 4,7, Soinissa 4,9, Vimpelissä 5,1, Alajärvellä 5,8 ja Kauhavalla 5,4 prosenttia. 

Kausi käyntiin voitolla 

JPK oli lauantaina pelatun reipastahtisen sarja-avausottelun hallitseva osapuoli Oma Sp Areenassa ja otti voiton Suolahden Urhosta numeroin 4–2. Maalinteossa onnistuivat Gleb Riabinin ja Jere Erkkilä sekä Lauri Männistö (kaksi kertaa). Ottelussa oli mukana joukkueeseen juuri liittynyt Jonne Nappari.  

Vaasalainen Warrantti Mahtikukot puolestaan kävi sunnuntaina hakemassa sarjapisteet Alajärveltä maalein 9–3. JPK Akatemian maaleista vastasivat Dovbnia Platon, Iivari Huvila ja Samu Mäenpää. Järviseutulaisilla on mahdollisuus revanssiin sunnuntaina 8. lokakuuta kello 13, kun edustusjoukkue kohtaa vaasalaiset vierasottelussa. 

Kaunisto siirtyy Aville 
SIVISTYSTOIMENJOHTAJA Esa Kaunisto siirtyy Alajärven kaupungin palveluksesta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuritoimen vastuualuejohtajaksi. Yksikön toimipiste sijaitsee Vaasassa. 

Pelkonen jättää Alajärven OP:n 

ALAJÄRVEN Osuuspankin toimitusjohtaja Markku Pelkonen aloittaa 1.1.2024 OP Lounais-Suomen toimitusjohtajana. Pankilla on konttorit Paimiossa, Sauvossa ja Loimaalla. Pelkonen aloitti Alajärven OP:n ja OP Koti Järviseutu-Suomenselkä Oy LKV:n toimitusjohtajana syyskuun alussa 2022. 

Mökki paloi Alajärvellä   

ALAJÄRVEN Jokinevantiellä 3. lokakuuta aamulla tapahtuneessa tulipalossa noin 30 neliön kokoinen mökkirakennus tuhoutui täysin, tiedotti pelastuslaitos. 

Luitko jo nämä tuoreet uutiset

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/09/29/liiasta-itsekriittisyydesta-luopuminen-vei-helsingin-gallerioihin-ja-pariisin-louvreen/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/10/02/teuvo-makela-palasi-koulumaailmaan-koulupappana/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/10/03/salo-tuuraa-rantalaa/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.