Soini saa hyvinvointijohtajan

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.
Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen työtehtävät ja sidosryhmäyhteistyö ovat lisääntynyt merkittävästi soteuudistuksen myötä. Valtionosuuteen vaikuttava HYTE-kerroin kannustaa kuntia panostamaan ennaltaehkäisevään työhön.

Kunnan uudessa organisaatiossa toimialat ovat hallinto ja talous, hyvinvointi, sivistys ja henkilöstö sekä tekninen toimi. Uuteen hyvinvointiosastoon on koottu vahvasti hyvinvointiin liittyvät toiminnot: hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kirjasto ja kulttuuri, nuoriso- ja vapaa-aika, markkinointi ja viestintä sekä matkailu ja tapahtumat. Hyvinvointiosastoa johtaa hyvinvointijohtaja.

Sivistyslautakunta muuttuu sivistys- ja hyvinvointilautakunnaksi, jonka esittelijöinä toimivat hyvinvointijohtaja sekä sivistys- ja henkilöstöjohtaja. Hallintosääntöön päivitetään tarvittavat muutokset syksyn aikana.

HYTE-työryhmän jäseniksi nimettiin kunnan johtoryhmän jäsenet, yhtenäiskoulun rehtori, päiväkodinjohtaja, nuoriso-ohjaaja ja hyvinvointikoordinaattori. Hallituksen edustajana toimii Juha-Pekka Keisala.

Korkeamaan tuulivoimayleiskaava sai lainvoiman

KUNNANHALLITUS hyväksyi kunnan ja Korkeamaa Wind Oy:n välisen Korkeamaan tuulivoima-aluetta koskevan muutossopimuksen. Yhtiö lähetti kesäkuussa tuulivoima-alueen maanomistajille maanvuokrasopimuksen päivityksen. Viimeisin laadittu maanvuokrasopimus Soinin tuuli Oy:n kanssa on siirtynyt kokonaisuudessaan Korkeamaa Wind Oy:lle 21.12.2021. Tuulivoimapuiston yleiskaava on saanut lainvoiman ja tällä sopimuspäivityksellä vahvistetaan lopullinen vuokra-alue, joka Soinin kunnan osalta tarkoittaa 47,97 hehtaaria. Alun perin vuokrasopimus tehtiin Saba Tuuli Oy:n kanssa.

KUNNAN ja Soinin Sisu ry:n välisen vastikkeettoman käyttöoikeussopimuksen päivitys liittyen määräalaan, jolla sijaitsee Soinin Yhteistalo, hyväksyttiin. Sisu suunnittelee Yhteistalon kehittämiseen liittyvää hanketoimintaa.

MÄÄRÄALAN osto Iiroonjärven rannalta hyväksyttiin. Paikalla sijaitsee yksi kunnan yleisistä uimarannoista. Aiemmin sen omisti UPM-Kymmene Oyj. Kauppasumma on 6 800 euroa. Alueen kehittämistä suunnitellaan yhteistyössä Parviaisen kyläyhdistyksen kanssa.

YHTEISTYÖSOPIMUSTA lentopalloilija Emmi Salon kanssa jatketaan. Salo edustaa jyväskyläläistä JyväsLentistä alkaneella kilpailukaudella. Joukkue pelaa naisten kakkossarjaa, tavoitteena seuraava sarjataso. Salo saa 500 euron kummisponsorituen, joka toteutetaan peliasumainoksella.

Joko luit nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.