Ystävätoiminta yhdistää – SPR:n ystäväkurssi Vimpelissä 

SPR:n ystäväkurssi.
SPR:n ystäväkurssi on maksuton, eikä sido mihinkään.

SPR VIMPELIN osasto järjestää ystäväkurssin Vimpelin nuorisotalolla 11. lokakuuta kello 17–20. Kurssi on maksuton ja avoin kaikille ystävätoiminnasta kiinnostuneille. Kurssin käyminen ei sido mihinkään, vaan sen käynyt päättää itse lähteekö myöhemmin ystäväksi jollekin ystävää tarvitsevalle. Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu 5. lokakuuta mennessä ystävävälittäjänä toimivalle Maija Peuro-Rautiaiselle

−Ei tarvitse olla mitään erityistaitoja, vaan ystävänä voi toimia ihan omana itsenään. Kuuntelemisen ja läsnä olemisen kyky on riittävä. 

Jos kaipaa itselleen ystävää, voi Peuro-Rautiaiseen ottaa yhteyttä soittamalla ystäväpuhelimeen tiistaisin kello 16−18. Numeron löytää esimerkiksi Järviseudun Sanomien tapahtumapalstalta. 

Ystävää kaipaavan omaiset ja läheiset voivat myös ottaa yhteyttä, mutta silloin heillä pitää olla siihen asianomaisen henkilön lupa. Peuro-Rautiainen kyselee ystävää etsivän henkilön harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita ja ottaa sitten yhteyttä mahdollisimman samanhenkiseen ystäväehdokkaaseen tiedustellakseen haluaako hän alkaa ystäväksi tälle henkilölle.  

Mainos

−Olen mukana ensimmäisessä tapaamisessa, jolloin laaditaan myös ystäväsopimus. Vapaaehtoinen ystävä määrittelee sen, kuinka usein ystävät tapaavat. Ystäväasiakas on usein ikäihminen, joka asuu asumispalveluyksikössä tai kotona.  

Ystävätoimintaa on Vimpelissä ollut jo yli 60 vuotta ja ystäväkurssejakin on järjestetty useampia. Kurssin voi suorittaa netin kauttakin ja ystävänä voi toimia myös sähköpostin tai chatin välityksellä. Silti kasvokkain kohtaaminen on useimmille se muoto, joka toimii parhaiten ja antaa eniten.  

Myös SPR:n Juttutupa kokoaa Vimpelissä ihmisiä tapaamaan toisiaan. Juttutupa kokoontuu Vimpelin Nuorisotalolla joka kuukauden toisena tiistaina kello 13. 

−Mielestäni ystävätoimintaa on ihan jo ihan sekin, että tervehtii ja juttelee toiselle kohdatessa, se tekee toisen ihmisen näkyväksi, muistuttaa Peuro-Rautiainen. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.