Lappajärvellä tarvitaan lisää tekijöitä ystävätoimintaan 

SPR:n ystävätoiminta on tärkeää vapaaehtoistyötä, joka antaa paljon myös ystävälle. Kuva Joonas Brandt/SPR
SPR:n ystävätoiminta on tärkeää vapaaehtoistyötä, joka antaa paljon myös ystävälle. Kuva Joonas Brandt/SPR
SPR:n ystävätoiminta on tärkeää vapaaehtoistyötä, joka antaa paljon myös ystävälle. Kuva Joonas Brandt/SPR
SPR:n ystävätoiminta on tärkeää vapaaehtoistyötä, joka antaa paljon myös ystävälle. Kuva Joonas Brandt/SPR

SPR LAPPAJÄRVEN paikallisosastosta vinkataan, että alueella moni kärsii yksinäisyydestä. Osastolla on ystäväpyyntöjä, joihin ei ole tarjota ystävää. Siksi tiistaina 24.tammikuuta kello 17 alkaen järjestetään virastotalolla kolmen tunnin mittainen ystävätoimintakurssi. Tämän kurssin suoritettuaan osallistuja voi toimia SPR:n välittämänä ystävänä.  

Yksinäisyyttä voivat kokea nuoret, aikuiset ja ikääntyneet, ikään, sukupuoleen tai kulttuuritaustaan katsomatta. Yksinäisyyttä voi aiheuttaa esimerkiksi välimatka perheeseen tai muuttunut elämäntilanne. Ystävyyden solmiminen voi olla hankalaa monista eri syistä.  

Punaisen Ristin ystävätoiminnan vapaaehtoiset tuovat iloa yksinäisen arkeen. Kurssi järjestetään yhdessä SPR:n Länsi-Suomen piirin kanssa. Ystävätoiminnasta Lappajärvellä vastaa Leena Timo. 

SPR:n nettisivuilla voi tutustua ystävätoiminnan periaatteisiin. Toiminta on vapaaehtoistoimintaa, toimintaa tavallisena ihmisenä tavalliselle ihmiselle. Jos ystäväksi lähtevällä on kyky kuunnella ja olla läsnä, hän on sopiva ystävätoimintaan.  

Mainos

KOULUTUKSESSA käydään läpi Punaisen Ristin vapaaehtoistoimintaa ja ystävätoiminnan eri muotoja sekä vapaaehtoisena ystävänä toimimista. Maksuttomassa koulutuksessa käsitellään myös vuorovaikutusta ja ihmisten kohtaamista sekä vapaaehtoisen hyvinvointia.  

SPR toivottaa mukaan toimintaan tervetulleiksi kaikenlaiset ihmiset. Kurssille voi ilmoittautua viestillä numeroon 044 017 6620 tai sähköpostitse elinajloytomaki (at) gmail.com 

Aino Alppinen 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.