Kahvia, kohtaamisia ja käsillä tekemistä Vimpelin toiminnallisessa ystävänpäivätapahtumassa

Terttu Viita, Svitlana Zubenko, Hilkka Ilomäki, Sasha Zubenko ja Sirkka Kallio kohtasivat SPR Vimpelin osaston ystävänpäivätapahtumassa motanka-nukkejen äärellä.
Terttu Viita, Svitlana Zubenko, Hilkka Ilomäki, Sasha Zubenko ja Sirkka Kallio kohtasivat SPR Vimpelin osaston ystävänpäivätapahtumassa motanka-nukkejen äärellä.

VIMPELIN nuorisotalolla kävi iloinen puheensorina tiistaina iltapäivällä, kun kahviossa järjestettiin SPR Vimpelin osaston ystävänpäivätapahtuma. Kahvittelun lomassa saatiin uusia virikkeitä, kun osallistujat pääsivät kokeilemaan ukrainalaisten motanka-nukkejen, paperikukkien, kranssien ja korttien tekemistä.

Ukrainalaislapsille jaettavista apupupuista on pulaa, joten Vimpelin SPR on tarttunut toimeen.

Sirkka Kallio kertoi SPR:n apupupuista ja jakoi ohjeita.

–Tällainen annetaan kaikille Ukrainasta tuleville lapsille. Seinäjoelta nämä olivat loppuneet, joten teemme sinne niitä nyt lisää.

Liisa Hakala otti mukaan ohjeen. –Kotoa löytyy lankoja, aion nyt kokeilla tällaista.

–Lähdin ystävänpäivän kunniaksi vähän tuulettumaan ja katsomaan, mitä täällä tehdään sekä hakemaan ideoita.

Seija Rentola kokeili motankan tekoa ja pääsi Kallion oppiin paperinarutöissä. Olli Valtola kävi kahvilla ja tapaamassa ihmisiä. Hän sai Sasha ja Svitlana Zubenkolta kaksi motankaa ukrainan väreissä. Naiset kertoivat, että amuletin ja perinnelelun uskotaan suojaavan omistajaansa.

Valtolalle sota tulee lähelle myös Kiovassa asuvien tuttavien kautta. –Joka aamu sieltä tulee viestiä.

Liisa Hakala (vas.) ja Seija Rentola hakivat tapahtumasta uusia ideoita käsillä tekemiseen.

SPR elvyttää nyt elvyttää kaikenlaista toimintaansa, esimerkiksi laitosvierailujen käynnistämistä on mietitty. Juttutupa jatkuu kevään ajan joka kuun kolmas tiistai kello 13. Se on kaikille avoin tapahtuma, jossa pääsee kohtaamaan muita kahvittelun merkeissä ja halutessaan voi vaikka esittää pienen ohjelmanumeron.

Yhdistyksen aktiiveja työllistävää tällä hetkellä kuntalaisten pakolaisten hyväksi lahjoittaman tavaran lajittelu sekä eteenpäin jakaminen.

–Kunnan maahanmuuttokoordinaattorina toimiva Vasalammen Lea pyysi yhdistyksiltä apua ja me tartuimme tähän. Olemme ajatelleet, että pitäisimme entisen Järviseudun sairaalan tiloissa olevalla varastolla päivystystä kerran viikossa. Siellä on vaatteita, astioita, leluja, kaikenlaista perustarviketta, kertoo Vimpelin SPR:n osaston puheenjohtaja Terttu Viita.

Ystävätoiminta jatkui läpi poikkeusaikojen ja sitä tehdään edelleen isolla sydämellä.

Olli Valtola sai motanka-nuket Ukrainan väreissä.

TOIMINNALLINEN ystävänpäivätapahtuma on ollut Terttu Viidan mielessä jo pitkään.

–Kun aiemmin on ystävänpäivän tienoilla ollut luentoa ja konserttia sun muuta, ihmiset eivät ole niin päässeet puhumaan toisilleen. Tässä on ollut mahdollista tutustua ja vaihtaa kuulumisia.

Toisten kohtaaminen nousi tärkeäksi jo Juttutuvan aloittaessa ennen koronaa.

–Toivottiin, ettei olisi mitään kiinteää ohjelmaa, vaan enemmänkin vapaata yhdessäoloa, sihteeri Hilkka Ilomäki toteaa.

Kohtaamisten merkitys on vain korostunut poikkeusolojen aikana.

Paperikukat toivat ystävänpäivään tuulahduksen keväästä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.