SPR Vimpelin osasto toimii ja tekee, koronasta huolimatta

Juttutupa ennätti kokoontua vuoden 2020 alussa. Silloin ei vielä eletty rajoitusten aikaa ja väkeä tulikin paikalle runsaasti. Kuva: Eija Koskela

Julkaistu:

Kategoria:

,

–Alkukeväästä kokoonnuttiin Juttutuvan ja Ystävätoiminnan merkeissä, mutta maaliskuusta lähtien noudatettiin rajoituksia ja alettiin kouluttautua etäkokousten pitämiseen, osaston uutena puheenjohtajana aloittava Maija Peuro-Rautiainen toteaa ja jatkaa: –Kahvitukset jäivät kokonaan pois, joten koronarajoitukset vaikuttivat myös omaan varainhankintaan.   

SPR osastoilla on oltava valmius viranomaisen auttamiseen poikkeusolojen ja onnettomuuksien varalta. Jos auttamispyyntö osastolle tulee, niin siihen vastataan niillä resursseilla, mitä sillä kulloinkin käytettävissä on. Tarvittaessa apua saa myös SPR Länsi-Suomen piiriltä.   

Korona-aikana Vimpelissäkin varauduttiin muun muassa asiointiavun antamiseen keräämällä listaa toimintaan haluavista vapaaehtoisista. Listalle saatiinkin väkeä, ja he ovat edelleen käytettävissä, jos tarvetta tulee.  

Myös erilaisia Punaisen Ristin tarjoamia webinaareja ja kursseja hyödynnettiin ahkerasti. Vapaaehtoiset kävivät myös kursseja puhelimitse tapahtuvaan auttamiseen ja olivat mukana Korona-puhelimen toiminnassa keväällä ja Psykoterapiakeskus Vastaamon tietovuotojupakan aikana. Osaston hallitus auttoi viranomaisia myös koronatilanteen raportoinnissa.   

–Kaikki tämä tapahtui tietenkin etäyhteyksiä, lähinnä Teams-sovellusta hyödyntäen, joten olemme monien muiden tavoin ottaneet melkoisen digiloikan, kertoo osaston sihteerinä jatkava Hilkka Ilomäki. –Olemme tyytyväisiä, että saimme pidettyä osaston yleiset kokoukset sääntöjen mukaisissa aikatauluissa, kuitenkin voimassa olevia rajoituksia noudattaen ja turvallisuudesta tinkimättä.   

Toimintaa on rajoitusten puitteissa silti ylläpidetty mahdollisuuksien mukaan. Moms For Kids -yhdistyksen kanssa tehtävä, hyvä yhteistyö tulee jatkumaan edelleen, eli osasto on mukana EU-ruoan pussittamisessa ja jakamisessa sekä tarvittaessa avustaa myös Vaatepankin toiminnassa.  

Osaston Ystävätoiminnasta vastaava Terttu Viita kertoo, että keväällä, kun hoitokotien asukkaita ei päässyt tapaamaan, muistettiin heitä korttitervehdyksin.  

–Joulun alla muistettiin myös vanhuksia ja laitoksissa olevia sen lisäksi, että SPR lahjoitti Hyvä Joulumieli -lahjakortteja jaettavaksi vähävaraisille lapsiperheille. Hoitolaitoksiin vietiin torkkupeittoja ja suklaata, myös Kultaisen iän kerholaisia muistettiin pienin lahjoin. Tällainen muistaminen ilahduttaa varmasti yhtä paljon lahjan antajaa kuin sen saajaakin!  

70-VUOTIAAN osaston juhlavuoden näyttely ”Vapaaehtoistyötä vimpeläisittäin” pystytettiin kirjastoon jo marraskuun alussa, mutta koska näyttelytilat ovat olleet rajoitusten takia kiinni, on näyttelylle saatu lisää jatkoaikaa.   

Uuden hallituksen varapuheenjohtajana aloitti Hannele Pajala, sihteerinä jatkaa Hilkka Ilomäki ja rahastonhoitajana Tuovi Tuohimaa. Hallituksessa edellä mainittujen lisäksi jatkavat Terttu Viita, Marjatta Latvala, Eija Pippola ja Roosa Ilomäki.   

Osaston hallitus ottaa mielellään vastaan ideoita ja toivomuksia toiminnan kehittämiseksi. Yhteyttä voi ottaa suoraan hallituksen jäseniin tai sähköpostitse spr.vimpeli@gmail.com. Osastolla on myös oma facebook-ryhmä, joka löytyy nimellä SPR Vimpelin osasto.  

Eija Pippola

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.