Toni Kuusela tähtää olympialaisiin kunnan tukemana

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vimpelin Hietojalta kotoisin olevan, 27-vuotiaan Kuuselan keihäsennätys on 83,40. Olympialaisten tulosraja on 85 metriä.  

–Ensi kesän jälkeen tulos on lähempänä 90 kuin 80 metriä, Kuusela arvelee. –Olisin halunnut rikkoa olympiarajan tässä vaiheessa, ettei sitten kesällä tarvitse etsiä ja kiertää kaikkia mahdollisia kisoja. Kaikki oli sovittu Etelä-Afrikan leiritystä varten ja siellä olisi ollut muutama kisa, mutta nyt on tilanne auki.

Talviharjoituskausi on mennyt hyvin. Pieni kyynärpääoperaatio on tässä tehty, sellainen putsaus, joka tehdään melkein joka vuosi, kertoi Kuortaneella asuva ja harjoitteleva Kuusela.

Häntä valmentaa Petteri Piironen. –Asun urheiluopistolla, siinä on lähellä kaikki, mitä harjoittelemiseen tarvitsee.

Kuusela panostaa urheiluun nyt täysipäiväisesti. Sen mahdollistaa sponsorisopimusten ohella viime vuonna ensimmäisen kerran saatu Opetus- ja kulttuuriministeriön 6 000 euron apuraha.

–Tämän vuoden apurahoista tulee päätökset kuun vaihteessa. Uskon sieltä jotain saavani.

HARJOITUSPÄIVÄÄN sisältyy kaksi treeniä. Arkea rytmittää treenin, ruokailun ja levon vuorottelu. Kahden kovan treenin jälkeen ei enää jaksa muuta harrastaa.

–Kolme viikkoa mennään kovaa, ja sitten on kevyempi viikko. Kun on vapaata, koitan olla kavereiden kanssa ja tehdä jotain sellaista, mitä muuten ei pysty.

Vapaammalla viikolla Kuusela suuntaa Vimpeliin. –Kyllähän Vimpeli on koti. Vanhemmat asuvat täällä. Täältä voi lähteä, muttei se kotipaikka lähde miehestä, Kuusela arveli. –Koitan käydä vanhempieni luona mahdollisimman usein, aina kun on harjoituksista kevyempi viikko.

Vimpelissä Kuusela lepää. –Saan niin paljon tuolla tehdä ja mennä koko ajan, täällä makaan sohvalla ja syön äidin tekemiä ruokia. Kesällä tietenkin käyn pesäpalloa katsomassa sen, mitä ehdin ja pystyn.

Pesäpallolla on sijansa Kuuselan sydämessä, vaikka oma pelaaminen jäi aikuisuuden kynnyksellä. Kovasta heittokädestään tunnettu Kuusela pohti, missä muussa voisi kättä hyödyntää, kokeili keihästä ja vaihtoi lajia. –On siitä heittokädestä tässä paljon hyötyä ollutkin! Omassa ikäluokassani oli silloin monia, jotka aloittivat keihäänheiton, eipä heitä ole siellä enää, homma hyytyi siinä ratkaisevassa kohdassa.

Pallon ja keihään heittämisessä on toki omat eronsa. –Nyt on ensimmäinen talvi, kun heitossa käsi alkaa kulkea siitä, mistä sen keihäänheitossa kuuluu. Ehkä monet sattuneet kyynärpäävammatkin johtuvat siitä, että olen heittänyt samoin kuin pesäpalloa.

Pesäpalloilun jääminen ei harmita. –Olen enemmän yksilöurheilija, nautin siitä, että saan tehdä itse koko homman. Ja onhan se mukavampi lähteä käymään New Yorkissa kuin Sotkamossa.

OLEMME tosi ylpeitä, että meillä on tällaisia merkittäviä tarinoita tältä kylältä. Tonin kaltainen urheilija toimii hyvänä esikuvana muille vimpeliläisille nuorille, saa heitä innostumaan urheilusta. Meillä ei ole täällä yleisurheiluseuraa – Toni on pesäpallotaustainen mies, ja on lähtenyt siitä rakentamaan jotakin, mikä häntä kiinnostaa, ja päässyt tälle tasolle. Hän näyttää nuorille, että mitä haluaakin tehdä, se on mahdollista., totesi kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.  

–Tämä on hyvä osoitus siitä, ettei omassa kunnassa aina tarvitse olla urheilupaikkoja. Naapureiden urheilukenttiä voi käyttää. Meille voi tulla pelaamaan pesäpalloa ja meiltä voi käydä muualla yleisurheilemassa, tehdä yhteistyötä naapurikuntien kanssa, sanoi liikuntasihteeri Ari Takala.

–Halusimme lähteä sponsoroimaan häntä, koska urheilijoilla päivittäisen toimeentulon saaminen on hankalaa, ja jos haluaa pärjätä, joutuu tekemään töitä siinä ohella – ulkomailla on vastassa miehiä, jotka treenaavat täysipäiväisesti. Se on haastava asetelma, mikä näkyy lähes kaikessa suomalaisessa ammattiurheilussa, Leijonanmieli kertoi. –Olemme tyytyväisiä, että voimme olla Tonia tukemassa tässä, ja rahallisen sponsoroinnin lisäksi kunta haluaa osoittaa, että Tonin taustalla on koko kylä. Olemme Tonista erittäin ylpeitä.

Markkinointiyhteistyössä näkyvyyttä saavat sekä Toni että kunta. –On hienoa, että markkinointia tehtäessä on mukana aitoa tarinaa.

Tällä hetkellä Vimpelin kunnalla on markkinointiyhteistyösopimus myös Vimpelin Vedon kanssa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.