Fysioterapeutin apua ja neuvontaa saa nyt Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen chatissa 

Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi hyvinvointialueen osavuosikatsauksen tammi–syyskuulta. Ennusteen mukaan koko vuoden alijäämä tulisi olemaan 40,4 miljoonaa euroa.
Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi hyvinvointialueen osavuosikatsauksen tammi–syyskuulta. Ennusteen mukaan koko vuoden alijäämä tulisi olemaan 40,4 miljoonaa euroa.

ETELÄ-POHJANMAAN hyvinvointialueen chat-palvelussa pääsee nyt juttelemaan myös fysioterapeutin kanssa. Digifysioterapia on uusi hyvinvointialueen palvelu, joka on tarkoitettu matalan kynnyksen palveluksi koko Etelä-Pohjanmaan asukkaille. Digifysioterapiasta voi saada apua ja neuvontaa esimerkiksi haravoinnista kipeytyneeseen selkään tai kyynärpäähän, välillä vihoittelevaan polveen tai lukiolaisen luku-urakasta kipeytyneisiin hartioihin. 

Digifysioterapeutit täydentävät hyvinvointialueen chat-palvelua, joka on tarjonnut keväästä lähtien helpon tavan saada yleistä tietoa terveydestä, sosiaali- ja terveyspalveluista sekä palveluihin hakeutumisesta. Chatin kautta voidaan hoitaa akuutteja asioita, jotka eivät vaadi fyysistä kontaktia tai kohtaamista asiakkaan kanssa. 

Mainos

Yleisimpiä yhteydenoton aiheita chat-palveluun ovat olleet mm. flunssat, lyhyet sairaslomatodistukset, silmätulehdukset ja virtsatietulehdukset. Kaiken kaikkiaan chat-palvelu on saanut asiakkailta hyvän vastaanoton. Suoraa positiivista palautetta on tullut esimerkiksi huonokuuloisilta asiakkailta, joiden asiointi on helpottunut uuden palvelukanavan myötä. Palvelukanava on koettu myös nopeaksi verrattuna esim. takaisinsoittoon. Chat-palveluun pääsee chatbot Konstin kautta, joka puolestaan löytyy hyvinvointialueen verkkosivujen alareunasta.  

Digifysioterapeutille voi varata ajan myös etävastaanotolle, jolloin fysioterapeutti voi antaa yksilöllisempää ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi selän tai olkapään kipuun, kipsin poiston jälkeiseen kuntoutukseen, nilkan nyrjähdykseen tai liikuntaan liittyen. Hyvinvointialueen asukas voi varata ajan etävastaanotolle hyvinvointialueen nettisivuilta tai osoitteesta hyvaep.terveytesi.fi. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.