Lapua 1976 -elokuva on vetänyt elokuvateatterien salit täyteen Vimpelissä ja Alajärvellä 

Lapua 1976 -elokuvan on nähnyt Vimpelin Nuorisokuvissa jo yli 800 katsojaa.
Lapua 1976 -elokuvan on nähnyt Vimpelin Nuorisokuvissa jo yli 800 katsojaa.

−TÄHÄN mennessä elokuvan on meillä nähnyt reilut 800 katsojaa, kertoo Taina Varpula Vimpelin Nuorisokuvista.  Näytöksiä on ollut 15, joista osa pienempiä yksityisnäytöksiä. Ainakin kuusi näytöstä on tällä hetkellä vielä tulossa: yksityisnäytöksiä ja maanantaina yleinen näytös. Tarpeen mukaan näytämme elokuvaa niin kauan kuin katsojia riittää. Vielä marraskuullekin on varattuna yksityisnäytös.  

Vimpelin Nuorisokuvien elokuvateatteriin mahtuu 160 henkeä. Varpula kertoo, että joihinkin näytöksiin eivät kaikki halukkaat ole mahtuneet mukaan. Muun muassa eläkeläisnäytöksiä järjestettiin kaksi peräkkäin. Katsojia on käynyt iso joukko myös lähipitäjistä ja Keski-Pohjanmaalta.  

Valtaisan suosion saavuttaneen Lapua 1976 -elokuvan katsojamääriä ei voi suoraan verrata menneiden vuosien kassamagneetteihin kuten esimerkiksi Tuntemattomaan sotilaaseen tai Titanic-elokuvaan. 

−Niihin aikoihin elokuvat tulivat meille kelalla ja kun kela lähti, ei elokuvaa sen jälkeen voinut enää esittää. 

Elokuvien yksityisnäytöksiä Vimpelin Nuorisokuvilta on aikaisempina vuosina varattu jonkin verran, mutta ei isoja määriä. Mitään vähimmäisrajaa katsojien määrälle ei yksityisnäytöksissä ole.  

ALAJÄRVELLÄ elokuvateatteri Alareksissä Lapua 1976 -elokuvan esityksiä on ollut kymmenkunta. 

−Katsojamäärät ovat olleet jotain 600–1 000 henkilön välillä, arvioi Ahti Joensuu.  

Alareksiin sopii kerrallaan 80 katsojaa. Näytökset ovat olleet täynnä, mutta kaikki katsojat ovat mahtuneet esityksiin mukaan. Tulossa on vielä ainakin kolme yleistä näytöstä ja tarvittaessa enemmänkin. Yleisten näytösten lisäksi Alareksissä on myös kaksi koululaisnäytöstä. 

Myös Joensuu nimeää vuonna 1997 ensi-iltansa saaneen Titanic-elokuvan menestyselokuvaksi katsojamäärien suhteen.  

−Sen suosio oli vielä kovempi kuin tämän ja sitä kävi katsomassa paljon myös nuoria. Lapua 1976-elokuvan yleisö on ollut lähinnä keski-ikäistä ja sitä vanhempaa.  

Myös Alareksissä yksityisnäytökset ovat mahdollisia.  

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.