Uusimmat kesäblogit:

Nuori elokuvaharrastaja osallistui Lapua 1976 -elokuvan tekoon 

Lapua 1976 -elokuvan kutsuvierasensi-illassa kohtasivat jälleen miespääosan esittäjä, näyttelijä Konsta Laakso (vas.), Rene Mattila, ohjaaja Toni Kurkimäki sekä tuottaja Pekka Pohjoispää. Kuva: Anne Savela.
Lapua 1976 -elokuvan kutsuvierasensi-illassa kohtasivat jälleen miespääosan esittäjä, näyttelijä Konsta Laakso (vas.), Rene Mattila, ohjaaja Toni Kurkimäki sekä tuottaja Pekka Pohjoispää.

VIMPELILÄINEN Rene Mattila oli mukana Lapua 1976 -elokuvan kuvauksissa maaliskuussa 2022.  

–Roolihahmoni oli Joni, nuori palokuntalainen. Hahmo perustuu sillä tapaa tositapahtumiin, että joltain osin alaikäisiäkin joutui osallistumaan pelastustöihin.  Vuorosanoja minulle ei ollut kirjoitettu, joten hahmo oli siinä varsinaisen roolin ja avustajan välillä, Mattila kuvailee.  

–Olen mukana elokuvan alussa olevassa kohtauksessa, jossa oli tulipalo sekä räjähdyksen jälkeisissä, joissa palokunta on työssä.

Kaksi kuvauspäivää jäivät nuoren elokuvaharrastajan mieleen pysyvästi.  

–Ensimmäisenä päivänä poltettiin oikeasti talo. Kohtaus oli rakennettu hyvin. Ennen kuin talo edes oikeasti paloi, talo näytti siltä, että se palaisi oikeasti. Aidon vaikutelman loivat hyvin tehty valaistus ja savukoneet. Siellä oli mukava fiilis. Toinen päivä kuvattiin patruunatehtaan rauniolavasteissa. Oli mielenkiintoista ja jännittävää kun sai nähdä ison elokuvan tuotantoa sekä pääsi juttelemaan näyttelijöiden kanssa. 

–Lopputuloksesta jää äärettömän hyvä mieli. Hienoa, että ihmiset ovat tykänneet ja elokuvassa on onnistuttu. Ydintiimi teki ensimmäistä isoa valtakunnallista elokuvaansa. Olen tiimistä tosi ylpeä. Elokuva on hyvin kuvattu, suomalaisissa elokuvissa näkee harvemmin näin hyvää visuaalista jälkeä. Jos ei ole vielä käynyt katsomassa elokuvaa, niin suosittelen kyllä menemään.  

Mattila opiskelee Mediapoliksessa toisen asteen media-alan tutkintoa, joka painottuu audiovisuaaliseen viestintään eli video-, elokuva- ja televisioalaan.  

Sivuosassa palopoikaa näyttelee vimpeliläinen Rene Mattila ja palomestaria lappajärveläissyntyinen näyttelijä Jussi Lampi. Elokuvan tuottaja Pekka Pohjoispää on lähtöisin Vimpelistä.
Rene Mattila, Jussi Lampi ja Pekka Pohjoispää kevään kuvauksissa.

Renen elokuvaharrastuksesta lisää täällä

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.